În anul 1936, înainte de apariția televiziunii, au fost inventați în Anglia așa-numiții ochelari Hamblin, un fel de ochelari pentru leneși, concepuți ca oamenii să citească mai ușor în pat. Cuvintele tipărite de pe paginile cărților sau ziarelor se reflectau în ochii cititorului cu ajutorul unor oglinzi, astfel oamenii puteau să stea la orizontală și gâtul le rămânea mereu drept în timpul cititului în pat.

Ochelari Hamblin

   Ideea a fost reactualizată de ochelarii „lazy glasses” care permit utilizatorilor să stea întinși pe spate și să privească ecranul televizorului sau a computerului. Ei lucrează ca un mic periscop, folosind lentile-oglinzi speciale care permit purtătorului să vadă în mod eficient într-o direcție nefirească, până la 180 de grade. Lumina se reflectă de la o oglindă plasată la 45 de grade în corpul principal al ochelarilor spre ochiul persoanei care-i poartă.

Ochelari pentru leneși 2

   Fabricați dintr-un material moale, ochelarii pot fi purtați și peste alți ochelari pe bază de prescripție medicală.

Ochelari pentru leneși 1

   Ca să fac un comentariu, aș zice că ochelarii sunt absurzi sau… geniali. Și m-am bazat pe faptul că se spune că există o linie extrem de fină de demarcaj între geniu și nebunie. Cum trândavii nu fac parte din aceste categorii, cred că le-ar prinde bine o pereche care costă 16$.

Sursă: Think Geek