Cocteil este un cuvânt provenit din limba engleză – cocktail – și este o băutură de origine americană, preparată dintr-un amestec de diferite lichide alcoolice (lichior, coniac, vin etc.) și diferite ingrediente. De-a lungul anilor, oamenii au încercat diverse amestecări, rezultând cocteiluri foarte cunoscute azi: bloody mery, cuba libre, acapulco, tequila sunrise, magarita, sex on the beach, pina colada, cosmopolitan, mojito etc.

   Am să vă prezint aici niște cocteiluri deosebite, din punct de vedere al ingredientelor și a modului în care sunt servite, care se pot comanda și savura doar în anumite baruri.

1. Forever Young

Cocteiluri - Forever Young

   Elaborat ca aspect, este servit într-un vas de metal ascuns în spatele unei oglinzi și este parfumat cu tămâie din opiu. Coctailul este un amestec de vodcă Grey Goose, Martini Extra Dry, Maraschino, eucalipt și citrice. Paiul din gheață este special creat să dureze mai mult, după tehnologii recente și păstrează băutura rece. Este servit la The Langham, Artesian Hotel Bar, Londra.

2. Lady’s Leg Cosmopolitan

Cocteiluri - Lady’s Leg Cosmopolitan

   „Lady’s Leg Cosmopolitan” este pregătit într-un shaker în formă de picior de femeie, cu un pantof cu toc înalt, de argint. Conține vodcă, Cointreau, citrice, șerbet, sirop de afine și șampanie, oferind o textură cremoasă și suavă. Este servit la barurile Eau de Vie, din Sydney și Melbourne, Australia, în cupe de șampanie.

3. Versailles Experience

Cocteiluri - Versailles Experience

   Servit tot în barurile Eau de Vie, aflate pe lista celor mai bune baruri din lume, acest cocteil elegant și răcoritor se obține direct de la „robinet”. Conține gin Tanqueray și Absint, care sunt combinate cu suc natural de pere, mere, lămâi și mentă.

4. Paloma Hermosa

Cocteiluri - Paloma Hermosa

   Iubitorii de tequila pot savura acest cocteil preparat din tequila Tapatio Blanco și lichior din flori de soc, la care se adaugă suc proaspăt de grape-fruit, lime, agave și albuș de ou. Se servește cu felii de lime și flori comestibile la West South Beach Hotel & Residences, Florida, SUA.

5. Mulata Daisy

Cocteiluri - Mulata Daisy

   „Mulata Daisy” se servește la Connaught Bar, Londra și combină rom Bacardi vechi cu suc de lămâie proaspăt stors, semințe de fenicul (plantă erbacee înaltă, cu frunze penate, cu flori mici, galbene, ale cărei semințe conțin un ulei eteric folosit în alimentație și farmacie), lichior din cremă de cacao neagră și lichior Galliana L’Autentico. Cocteilul este servit într-o cupă de șampanie pudrată cu cacao pe margine.

6. Cucumber Collins

Cocteiluri - Cucumber Collins

   Este un cocteil nou, lansat anul trecut, care combină votcă Square One (votcă americană din secară), suc de yuzu (este o plantă citrică originară din Asia de est; fructul seamănă cu un grape-fruit de culoare galbenă sau verde), lămâie proaspătă, sake, vin din orez și castraveți și afine murate în oțet de vin. Cocteilul seamănă cu mică lucrare de artă, cu straturi complexe de arome și efecte vizuale. Se servește la West South Beach Hotel & Residences, Florida, SUA.

7. Dropje Daiquiri

Cocteiluri - Dropje Daiquiri

   Club Tippling din Singapore, China, servește acest cocteil pe lângă Daiquiri clasic. Se folosește lemn dulce (lemnul dulce sau răculeț este o plantă erbacee, perenă, comună în sudul Europei și în Orient, ale cărei rădăcini cu gust dulce-amar constituie una din cele mai vechi mirodenii, utilizată pentru aromatizarea dulciurilor și a băuturilor) din Olanda, care este infuzat în rom din Venezuela și apoi amestecat cu curaçao, portocale și alte citrice.

8. Ron Zacapa Blazer

Cocteiluri - Ron Zacapa Blazer

   Servit tot la barurile Eau de Vie din Sydney și Melbourne, „Ron Zacapa Blazer” este o băutură digestivă extrem de apreciată, făcută cu rom Ron Zacapa, considerat de mulți ca fiind cel mai bun rom din lume, cu sherry Pedro Ximenez și amestecate cu un strop de bitter. Se servește, de obicei, flambat într-o cupă din metal.

Sursă: Elite Traveler