Cocteil este un cuvânt provenit din limba engleză – cocktail – și este o băutură de origine americană, preparată dintr-un amestec de diferite lichide alcoolice (lichior, coniac, vin, etc.) și diferite ingrediente. De-a lungul anilor, oamenii au încercat diverse amestecări, rezultând cocteiluri foarte cunoscute azi: bloody mery, cuba libre, acapulco, tequila sunrise, magarita, sex on the beach, pina colada, cosmopolitan, mojito, etc.

     Am să vă prezint aici niște cocteiluri deosebite, din punct de vedere al ingredientelor și a modului în care sunt servite, care se pot comanda și savura doar în anumite baruri.

1. Forever Young

Cocteiluri - Forever Young

     Elaborat ca aspect, este servit într-un vas de metal ascuns în spatele unei oglinzi și este parfumat cu tămâie din opiu. Coctailul este un amestec de vodcă Grey Goose, Martini Extra Dry, Maraschino, eucalipt și citrice. Paiul din gheață este special creat să dureze mai mult, după  tehnologii recente și păstrează băutura rece. Este servit la The Langham, Artesian Hotel Bar, Londra.

2. Lady’s Leg Cosmopolitan

Cocteiluri - Lady’s Leg Cosmopolitan

     „Lady’s Leg Cosmopolitan” este pregătit într-un shaker în formă de picior de femeie, cu un pantof cu toc înalt, de argint. Conține vodcă, Cointreau, citrice, șerbet, sirop de afine și șampanie, oferind o textură cremoasă și suavă. Este servit la barurile Eau de Vie, din Sydney și Melbourne, Australia, în cupe de șampanie.

3. Versailles Experience

Cocteiluri - Versailles Experience

     Servit tot în barurile Eau de Vie, aflate pe lista celor mai bune baruri din lume, acest cocteil elegant și răcoritor se obține direct de la “robinet”. Conține gin Tanqueray și Absint, care sunt combinate cu suc natural de pere, mere, lămâi și mentă.

4. Paloma Hermosa

Cocteiluri - Paloma Hermosa

     Iubitorii de tequila pot savura acest cocteil preparat din tequila Tapatio Blanco și lichior din flori de soc, la care se adaugă suc proaspăt de grapefruit, lime, agave și albuș de ou. Se servește cu felii de lime și flori comestibile la West South Beach Hotel & Residences, Florida, SUA.

5. Mulata Daisy

Cocteiluri - Mulata Daisy

     „Mulata Daisy” se servește la Connaught Bar, Londra și combină rom Bacardi vechi cu suc de lămâie proaspăt stors, semințe de fenicul (plantă erbacee înaltă, cu frunze penate, cu flori mici, galbene, ale cărei semințe conțin un ulei eteric folosit în alimentație și farmacie), lichior din crema de cacao neagră și lichior Galliana L’Autentico. Cocteilul este servit într-o cupă de șampanie pudrată cu cacao pe margine.

6. Cucumber Collins

Cocteiluri - Cucumber Collins

     Este un cocteil nou, lansat anul trecut, care combină vodcă Square One (vodcă americană din secară), suc de yuzu (este o plantă citrică originară din Asia de est; fructul seamănă cu un grapefruit de culoare galbenă sau verde), lămâie proaspătă, sake, vin din orez și castraveți și afine murați în oțet de vin. Cocteilul seamănă cu mică lucrare de artă, cu straturi complexe de arome și efecte vizuale. Se servește la West South Beach Hotel & Residences, Florida, SUA.

7. Dropje Daiquiri

Cocteiluri - Dropje Daiquiri

     Club Tippling din Singapore, China, servește acest cocteil pe lângă Daiquiri clasic. Se   folosește lemn dulce (Lemnul dulce sau răculeț este o plantă erbacee, perenă, comună în sudul Europei și în Orient, ale cărei rădăcini cu gust dulce-amar constituie una din cele mai vechi mirodenii, utilizată pentru aromatizarea dulciurilor și a băuturilor) din Olanda, care este infuzat în rom din Venezuela și apoi amestecat cu curaçao, portocale și alte citrice.

8. Ron Zacapa Blazer

Cocteiluri - Ron Zacapa Blazer

     Servit tot la barurile  Eau de Vie din Sydney și Melbourne, „Ron Zacapa Blazer” este o băutură digestivă extrem de apreciată, făcută cu rom Ron Zacapa, considerat de mulți ca fiind cel mai bun rom din lume, cu sherry Pedro Ximenez și amestecate cu un strop de bitter. Se servește, de obicei, flambat într-o cupă din metal.

Sursa : Elite Traveler


Alte articole captivante


UMBRELA CARE SE DESCHIDE AUTOMAT      Pentru ce care au obosit să deschidă și să închidă manual umbrela, o firmă din Olanda (Toer) a creat umbrela care se deschide automat, singură, atunci când soarele începe să strălucească. Ar putea fi o soluție care va încânta, fără îndoială, proprietarii plajelor.      Concepută sub forma unui “nor”, umbrela are în partea de sus un panou solar, care atunci când primește lumina soarelui, umflă paraso...
INSECTE MODIFICATE GENETIC      O companie britanică specializată în biotehnologie, numită Oxitec, a propus o soluție pentru controlul (stârpirea) dăunătorilor bazată pe ingineria genetică: metoda cu insecte modificate genetic.      Musca de măslin este un dăunător major pentru cultivatorii de măsline din zona  mediteraneană. Femelele depun ouăle în fructe și larvele distrug apoi 15 până la 30% din recoltă în fiecare an, în drumul l...
CARD CU PAROLĂ UNICĂ      MasterCard Worldwide, în colaborare cu Standard Chartered Bank din Singapore, a lansat primul card de plată interactiv, folosind tehnologia cu display (MasterCard’s Display Card), care anunță următoarea generație de carduri pentru plată.      Display Card MasterCard, fabricat de  NagraID Security, arată și funcționează aproape exact ca un card obișnuit de credit/debit sau card pentru ATM-uri, dar disp...
O LEGE CARE TREBUIE APLICATĂ LA NOI      Cine mai are puterea să suporte mass-media observă la tot pasul știri cu tineri care se prevalează de numele părinților sau de puterea politică și financiară a acestora pentru a ieși “basma curată” din diverse situații. Încercărilor lor, adesea reușite, de a “cumpăra” prin influență moralitatea civică generală sunt cel puțin revoltătoare, provocând indignarea oamenilor onești. În statul american W...
SOARELE, PRIETENUL OMENIRII      O suprafață de 3 500 000 km² este disponibilă în țările din Africa de Nord, cum ar fi Maroc, Algeria, Tunisia, Libia și Egipt pentru a amplasa posibile centrale solare. În cazul în care toată această suprafață ar fi folosită, iar randamentul energiei electrice obținută de la soare ar fi în medie de 250 GWh/km² (1 GWh - gigawatt oră = 106 kWh), s-ar produce 875 000 TWh/an (1 TWh - terawatt oră = 109 kWh...
AMENDĂ PENTRU FOLOSIREA TELEFONULUI LA TRAVERSAREA STRĂZII      Telefoanele mobile fac parte din viața noastră, fiind utile și indispensabile, dar reprezintă și o amenințate pentru siguranța publică și personală, fără a lua în calcul radiațiile emise. În ultimul timp tot mai mulți utilizatori folosesc funcțiile telefoanelor în timp ce merg pe jos, inclusiv când traversează strada. În acest context, o amendă pentru folosirea telefonului aplicată pietonilor care trav...
ADERENȚĂ NEUROLOGICĂ      Pentru mult timp s-a presupus că încrețiturile (zbârciturile) de la nivelul buricelor degetelor sunt rezultatul faptului că pielea se umflă în apă, însă investigații recente au arătat că ele sunt cauzate de fapt de contractarea vaselor de sânge la contactul cu apa, reacție care la rândul său este un răspuns controlat de sistemul nervos. Acest lucru i-a determinat pe oamenii de știință să creadă că exis...
IMAGINI HAIOASE 6     Plimbările mele pe cărările Internetului și corespondența prin e-mail cu prieteni adevărați sau virtuali mi-au dezvăluit multe fotografii amuzante, unele prin ridiculul sau comicul situaților, poze nostime și ilare sau într-un cuvânt imagini haioase. După ce le-am împărtășit mai întâi cu prietenii de pe Facebook, adăugându-le un scurt comentariu propriu, am decis să le public și aici, într-o serie mai l...
CELE MAI LUNGI ȘI SCURTE EMOȚII      Emoții - reacții afective de intensitate mijlocie și de durată relativ scurtă, însoțite adesea de modificări în activitățile organismului, oglindind atitudinea individului față de realitate. Orice reacție afectivă reprezintă o emoție sau o mișcare sufletească, care agită sau tulbură.      În fiecare zi, starea noastră de spirit este modelată de către lumea înconjurătoare. Toți factorii externi pot pro...
CEAPA ESTE ALIMENTUL UNIVERSAL      Ceapa este alimentul universal, cel mai mult consumat în lume, și, de asemenea, este leguma care este cultivată în cele mai multe țări, mai mult decât orice altă legumă. Cu toate acestea, rar primește aprecieri, poate pentru că ne face uneori să plângem. Scriu aceste rânduri pentru că pe lângă prețuire merită chiar aplauze.      Trei mici tablete babiloniene de lut, de acum aproape 4000 de ani, fac re...