Municipalitatea din Dubai a lansat o inițiativă comunitară sub sloganul „Greutatea ta în aur” care vizează promovarea unui stil de viață sănătos și încurajarea membrilor societății de a atinge și a-și menține greutatea corporală optimă.

   Oficialii din Dubai consideră că mersul pe jos este o modalitate simplă și economică pentru a rămâne în formă și sănătos, pe care oamenii o pot aplica cu ușurință în viața lor de zi cu zi. În prezent, Dubai are 91 de locuri pentru a practica activități sportive, inclusiv parcuri rezidențiale, parcuri publice, scuaruri, piste de jogging și plaje. În plus, în fiecare an, se deschid noi parcuri și se adaugă echipamente și instrumente sportive pentru public, pentru a promova mișcarea în orice mod. „Ramadanul este perioada cea mai potrivită pentru a lansa astfel de inițiative, deoarece încurajează oamenii să ia măsuri pentru a-și schimba stilul de viață nesănătos.”, a declarat un oficial.

Greutatea ta în aur 2

   Concursul începe pe 19 iulie și va dura 30 de zile, iar locuitorilor li se oferă 2 grame de aur masiv în cazul în care pierd cel puțin 2 kg în termenul fixat. Participanții vor primi, de asemenea, un gram de de aur pentru fiecare kilogram suplimentar de care au scăpat. Greutatea fiecărui participant se măsoară la înregistrarea inițială și apoi, din nou, la sfârșitul programului.

   Prețul unui gram de aur la noi este de aproximativ 31 euro (la cursul BNR de azi: 139 lei), iar concursul organizat la Dubai nu impune nicio limită la câștiguri. Totuși, specialiștii recomandă o pierdere în greutate între 4 și 8 kg pe lună (1 – 2 kg/săptămână) pentru a rămâne sănătoși. În aceste condiții, un grăsuț cu voință pentru o lună ar putea primi la buzunar 124 – 248 euro.

Greutatea ta în aur 1

    Mă gândeam acum ce nebunie ar fi la noi dacă s-ar aplica un astfel de program în București! (care se compară ca populație cu Dubai).

   Notă: obezitatea este un motiv de preocupare majoră în Emiratele Arabe Unite, unde este pe cale de a depăși fumatul ca principală cauză de deces. Mai mult de două treimi dintre bărbați și aproape trei sferturi dintre femei sunt considerați supraponderali. Dubai este unul din cele șapte emirate ale Emiratelor Arabe Unite și totodată cel mai populat. Este situat pe malul sudic al Golfului Persic, în Peninsula Arabică, având o populație de 2,106 milioane de locuitori (2013) și o suprafață de 4114 km².

Sursă: Emirates 24/7