În completare la articolul de ieri cu privire la un tratament cu melci, azi vă propun o listă de alte tratamente efectuate la Spa, pe care multe femei nu cred, măcar pe primele două, că le-ar încerca.

     1. Masaj cu șerpi

   Un tratament înspăimântător, gen masaj, care implică „plimbarea” mai multor varietăți de șerpi pe corpul gol. Se folosește pentru a atenua durerile musculare, în timp ce șerpii mai mici creează o senzație extrem de plăcută. Se aplică la un Spa din Talmei Elazar, Israel.

Masaj cu șerpi

     2. Tratamentul gheișă

   Cunoscut și sub numele de tratament facial cu excremente de pasăre, acest tratament se presupune că este unul dintre secretele antice din spatele frumuseții gheișelor. „Pudra” obținută din excrementele privighetorilor se folosește pentru a îndepărta machiajul, fața devenind albă, ca de porțelan. Are efect de vindecare și revigorare a texturii pielii, lăsând o piele strălucitoare, de un luciu perlat. Se aplică în Japonia și SUA.

Tratamentul gheișă

     3. Masaj cu frunze de cactus

   Desigur că nimeni nu dorește să-i fie frecată de piele o frunză de cactus. În Spa-ul din Punta Mita din Mexic, frunzele de cactus sunt folosite la un masaj cu ulei de cactus, care întinerește și revigorează pielea. Țepii de pe frunze sunt îndepărtați înainte!

Masaj cu frunze de cactus

     4. Baie în bere

   Se spune că regina Cleopatra făcea baie în lapte. În Chodová Planá, Cehia, astăzi se poate face baie în bere. Berea caldă crește hidratarea pielii și accelerează circulația sanguină, producând relaxare. Nimeni nu se plânge de prea multă spumă, dacă este savurată și o halbă cu bere.

Baie în bere

     5. Baie de fân

   O împachetare în fân dă o senzație de căldură plăcută care revitalizează mintea și corpul. Iarba naturală este îmbogățită cu ierburi aromatizate, este încălzită la cel puțin 40°C și apoi este înfășurată în jurul corpului. Tratamentul se aplică la băile termale din Merano, Italia.

Baie de fân

Sursă: The Telegraph