Când vine vorba de lucruri trăsnite sau bizare, japonezii sunt pe primul loc, iar an de an continuă să ne uimească. O clinică din Tokyo oferă un tratament facial de 60 de minute cu melci vii, care sunt plasați pe obraji și frunte și se mișcă cum doresc.

Tratament facial cu melci 1

   Mucusul secretat de melci conține un amestec de proteine puternice, antioxidanți și acid hialuronic, care ajută pielea să rețină umezeala, reduce inflamațiile și îndepărtează celulele moarte ale pielii, conferind totodată un aspect strălucitor. În general, este o substanță anti-îmbătrânire pentru piele.

Tratament facial cu melci 2

   Acest tratament facial costă aproximativ 186 de euro și include, de asemenea, o serie de masaje faciale, măști și impulsuri electrice. Reprezentanții salonului susțin că mucusul secretat de melci ajută și la vindecarea pielii afectate de razele ultraviolete. Mucusul este un produs natural sută la sută, pur, care poate să înlocuiască cremele tipice, cu componenți chimici, iar consumatorii trebuie să cumpere, de obicei, mai multe creme separat pentru a obține aceleași beneficii. Clinica oferă și o cremă-gel pe bază de mucus de melci, producție proprie.

Tratament facial cu melci 3

   Melcii au avut utilizări medicinale cu mult timp în urmă, chiar acum 2.400 de ani. În conformitate cu documentele lăsate de Hipocrate, melcii zdrobiți amestecați cu lapte acru au fost utilizați pentru a trata inflamația pielii. Astăzi, melcii revin în industria de frumusețe, împreună cu alte moluște, într-o gamă de produse (creme de față, seruri și măști) pentru piele, care cresc în popularitate, în special în Japonia și Coreea de Sud, regiuni deja renumite pentru procedee de înfrumusețare neobișnuite.

Sursă: The Telegraph