Un scurt articol despre niște pilule inedite.

     1. Pilula anti-alcoolism

   Din luna mai este disponibil un nou medicament care ar putea ajuta consumatorii înrăiți de alcool. Testele efectuate promit consumatorilor dependenți de alcool (pacienți adulți) o reducere a nivelului de consum cu 61%, dacă sunt supuși și la o consiliere adecvată, fără simptome fizice de sevraj și fără să fie nevoie de detoxificare imediată. Pilula este cunoscută sub numele „selincro”, fiind autorizată pentru utilizare de către oficialii din sănătate din Marea Britanie.

Pilule inedite - Pilula anti-alcoolism

   În timp ce alte medicamentele actuale încearcă să ajute pacienții să se lase în totalitate de băut, noul medicament vrea să reducă cantitatea de alcool. El acționează prin modularea mecanismul de mulțumire din creier. Studiul clinic s-a efectuat pe persoane care nu au fost alcoolici stereotip, cele mai multe dintre ele aveau familii și locuri de muncă.

     2. Pilula care te îmbată

   Doriți să puneți pilula anti-alcoolism la încercare? Datorită pastilei inventate de către profesorul rus Evgeny Moskalev, puteți ajunge în stare de ebrietate fără a consuma niciun strop de alcool. Rusul a dezvoltat o tehnologie care permite transformarea oricărei soluții lichide în pulbere, care poate apoi fi ambalată în pilule.

Pilule inedite - Pilula care te îmbată

   El a testat tehnica și pe băuturi alcoolice, rezultând „pilula de alcool”, care conține aproximativ 96% alcool. Se poate crea o pastilă din orice băutură, inclusiv whisky, coniac, bere și vin. De ce să căram sticle, pahare sau alte ingrediente după noi? Mergem la chef cu flacoane!

     3. Pilula contraceptivă pentru bărbați

   Despre o pastila contraceptivă pentru bărbați se vorbește de ani de zile, dar până acum nu s-a realizat. Pe când unii ar putea fi reticenți, studii recente au arătat că aproximativ 70% dintre bărbați ar fi dispus să ia o pastilă în cazul în care ar fi disponibilă și dacă nu ar avea efecte secundare.

Pilula contraceptivă pentru bărbați

   Oameni de știință din Israel, Mexic și SUA sunt într-o cursă contra cronometru pentru a oferi o asemenea pilulă. Cei de la Universitatea UNAM din Mexic au descoperit două proteine ​​care sunt unice pentru celulele spermatice (numite CatSper și Slo3). Aceste proteine ​​dau în esență energie spermei pentru a naviga spre ovarele femeii și a fertiliza ovulele. Oamenii de știință încearcă acum să dezvolte o moleculă care poate dezactiva cele două proteine, ca să nu-și mai facă treaba.

Pilule inedite - Pilula contraceptivă pentru bărbați 1

   În același timp, cercetătorii din Texas au descoperit că un compus (numit JQ1) acționează ca un inhibitor pentru producția de spermă și, de asemenea, afectează mobilitatea spermatozoizilor. Testele inițiale s-au dezvoltat pe șoareci, iar ulterior nu au existat niciun fel de efecte secundare (au revenit la ratele normale de reproducere, comportamentul de împerechere nu a fost afectat și nici starea de sănătate a puilor).

   Un profesor de la Universitatea Bar-Ilan din Israel a cercetat modul în care sperma supraviețuiește în uter. El a dezvoltat o serie de compuși noi, care nu afectează capacitatea sexului, dar reușește să împiedice capacitatea de producere a spermei. Testele le-a efectuat tot pe șoareci, cărora le-a administrat atât pastile cât și injecții, descoperind că în urma tratamentului s-a obținut sterilitate pentru o perioadă de aproximativ o lună (în doze mai mici) și pentru o perioada mai lungă de timp – trei luni (în doză mai mare). După aceea, șoarecii au devenit din nou fertili.

     4. Pilula anti-țânțari

   Tot din categoria pilule inedite face parte și Mozi-q, o pastilă produsă în Canada pentru entuziaștii în aer liber, dar care au reacții la mușcăturile insectelor. Nimeni nu-ți poate garanta că nu vei fi mușcat de ceva. Pilula reduce frecvența mușcăturilor, precum și reacțiile pe care oamenii le au la mușcături: mâncărime și umflături roșii. Este aliatul perfect pentru camping, golf, drumeții, ciclism etc., se specifică pe site.

Pilula anti-țânțari

   Caracteristici: are efect la 30 de minute de la înghițire; nu există efecte secundare; acționează și asupra altor insecte, în afară de țânțari: căpușe, muște și păduchi; se poate administra la fiecare 3-5 ore, chiar înainte de a merge afară; nu există contraindicații; este un medicament homeopat, care prin definiție nu este toxic.

Pilule inedite - Pilula anti-țânțari 1

   Așa cum era de așteptat, studiile clinice confirmă ceea ce prezice știința de bază: efectele homeopatice sunt efecte placebo. Cu toate acestea, majoritatea specialiștilor cred că acest lucru nu compromite calitatea, siguranța sau eficiența. Oare insectele se bazează uneori pe efectul placebo? În Canada mai găsiți: insulină homeopată, cloroform homeopat, sare de masă homeopată și apă de mare homeopată!

Surse: The Huffington Post și ABC News