Acum câteva zile, un băiețel nou-născut în China, cu placenta atașată încă de corp, a fost salvat de pompieri dintr-o conductă de canalizare, aflată sub o toaletă, unde rămăsese blocat într-o secțiune în formă de L. Filmul salvării de două ore a fost difuzat pe larg de televiziuni și pe site-uri web. Copilul este acum în siguranță, cu câteva zgârieturi la cap și membre, într-un spital, unde zeci de oameni au venit cu scutece, hăinuțe, lapte praf și chiar s-au oferit să-l adopte.

Nou-născuți - Supraviețuiri miraculoase 1

   Am căutat alte câteva exemple de asemenea supraviețuiri incredibile ale unor copii de abia veniți pe lume, a unor nou-născuți, care aș putea zice că sunt adevărate miracole.

   1. Amillia Taylor este un exemplu de luptă pentru supraviețuire, ea fiind cel mai mic copil prematur din lume care a supraviețuit. S-a născut după doar 21 de săptămâni și șase zile de gestație, în perioada când mai era posibil un avort. Amillia cântărea mai puțin de 285 de grame și a avut o lungime de doar 24 de centimetri, iar pielea ei era subțire ca hârtia. Singurul motiv pentru care copilul a primit tratament a fost pentru că mama sa a mințit cu disperare referitor la vechimea sarcinii, pentru a convinge medicii să încerce să-i salveze viața.

Nou-născuți - Supraviețuiri miraculoase 2

   2. Luz Milagros Veron are o poveste uimitoare. Atunci când s-a născut prematur, nu a dat niciun semn de viață, iar medicii au trimis-o repede la morgă. Ea este în viață astăzi pentru că părinții ei au insistat să-i mai vadă o dată trupușorul inert. După ce a stat 12 ore în interiorul unui sicriu micuț s-a hotărât să scoată un scâncet. Era rece ca gheața, dar departe de a fi moartă. De atunci, Luz Milagros a crescut și a devenit mai puternică. Părinții săi au dorit să-i pună numele Lucia Abigail, dar apoi după incident l-au schimbat în Luz Milagros, care s-ar traduce prin lumina miraculoasă.

Nou-născuți - Supraviețuiri miraculoase 3

   3. În 2006, într-un caz bizar, poliția locală a găsit un copil nou-născut abandonat într-o vizuină, într-un mic oraș în partea de sud a Braziliei. Copilul a stat mai mult de 24 de ore în interior, înainte de a fi descoperit. Placenta era încă atașată de corpul său, iar capul era în afara vizuinii și un grup de muște roiau în jurul lui. Oficialii au crezut inițial că băiatul era mort, dar el doar dormea și a început să plângă de îndată ce i-au scos pământul din guriță.

Nou-născuți - Supraviețuiri miraculoase 4

   4. Un cuplu din Argentina a crezut că vine sfârșitul lumii și au decis că cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru a-și proteja copiii este moartea lor. Soții și-au împușcat băiatul de doi ani în spate, pe fiica lor de câteva luni în piept și apoi ei s-au împușcat în cap. Trei zile mai târziu, poliția alertată de un vecin a descins în apartamentul lor. În timp ce băiatul și părinții săi erau morți, fetița a supraviețuit glonțului tras în piept, chiar fără alimente sau apă, timp de trei zile. Uimitor, după ce a fost dusă la spital și tratată, starea sa a început să îmbunătățească aproape imediat și s-a refăcut complet.

Nou-născuți - Supraviețuiri miraculoase 5

   5. Pe bună dreptate a fost declarat un „miracol”, o fetiță nou-născută a supraviețuit unei căderi pe șinele de tren în India, după ce a fost născută în tren, la  toaletă. Mama ei a simțit dureri de stomac ascuțite, a mers la toaletă pentru a le atenua și a dat naștere dintr-o dată. Copilul a căzut în toaleta conică și apoi prin clapeta de scurgere între șine, când trenul era în mișcare. Soțul ei a tras semnalul de alarma și apoi au găsit-o undeva în spatele trenului. Mama și fiica s-au recuperat ulterior într-un spital.

Nou-născuți - Supraviețuiri miraculoase 6

   6. Gabriel James Wilcox s-a născut sănătos în martie 2012. Două zile mai târziu, părinții lui au plecat cu nou-născutul de la spital spre casă, dar mașina lor fost implicată într-un accident extrem de grav. Au murit amândoi, inclusiv băiatul mai mare în vârstă de numai 3 ani. Toți purtau centuri de siguranță, în timp Gabriel era așezat într-un scaun special pentru copil.

Nou-născuți - Supraviețuiri miraculoase 7