AlcoSense TruTouch este un scaner distribuit de firma AlcoDigital se pare că este ideal pentru companiile care vor să-și testeze angajații cu ajutorul unui alcooltest înaintea începerii programului de lucru. În curând, milioane de muncitori ar putea face testul de alcool zi de zi la locurile lor de muncă. Noul dispozitiv de măsurare este bazat sută la sută pe atingere și oferă îmbunătățiri semnificative în siguranță și ușurința de utilizare în raport cu metodele de măsurare existente. El utilizează lumina infraroșie (near-infrared – NIR) și este sigur pentru expunerea pielii umane, măsurând conținutul de alcool în sânge la nivelul pielii (țesutului) și stabilind totodată identitatea persoanei. Rezultatul îl oferă numai în doar opt secunde, ceea ce face posibil testarea a 450 de angajați pe oră.

Alcooltest la serviciu

   Personalul din sectorul public și din administrația locală, precum și muncitorii din industria de transport și de securitate sunt susceptibili de a fi primii vizați. Dar sindicatele au criticat această „tactică draconică” și au spus că angajatorii ar trebui să încerce să-și ajute angajații care au probleme cu alcoolul, nu să-i prindă și să-i dea afară. Totuși, companiile pretind că, datorită băutorilor, au pierderi grele în productivitate în fiecare an, care le costă miliarde (în 2011 Center for Disease Control din SUA a publicat date care au arătat că băutorii costă economia SUA peste 220 de miliarde de dolari pe an!).

Alcooltest 1

   De asemenea, noul alcooltest poate fi folosit de companii pentru a testa lucrătorii în orice moment al zilei. Unii susțin că este important ca angajații să fie consultați înainte de a utiliza acest sistem de testare periodică, iar testarea aleatorie ar face ca anumiți indivizii să se simtă ca și cum ar fi vizați. Alții cred că utilizarea lui va elimina pentru mulți ideea unei mese de prânz „lichidă”, dar testarea fiecărei persoane, de la director în jos, în fiecare zi, schimbă comportamentul de bază al lucrătorului în viața socială.

Alcooltest 2

   „Utilizarea aleatorie a aparatului, care are o marjă de eroare de 4%, poate avea rezultate bune asupra unui băutor ocazional sau obișnuit, dar pentru cei cu o problemă serioasă privind consumul de alcool este mult mai puțin probabil să-și schimbe modul de comportament.” – se explică pe site-ul AlcoDigital.