Linden Wolbert de 32 de ani, din Los Angeles (California, S.U.A.) este o sirenă cu normă întreagă care își petrece viața înotând printre meduze, pești, balene și rechini. Ea își poate ține respirația sub apă aproape cinci minute, scufundându-se liber până la 35 de metri, folosind o coadă de 1,8 metri pentru propulsie.

Sirenă profesionistă 1

Sirenă profesionistă 2

   Linden își folosește abilitățile de scufundătoare pentru educația tinerilor și pentru a promova conservarea oceanelor. „Am crescut, copil fiind, mai mult în apă. Părinții mei au fost înotători de performanță și apa m-a atras întotdeauna ca un magnet. Acum zece ani mi-am dat seama că sunt născută pentru scufundări. Scufundările libere se bazează 70% pe factorul psihologic, care trebuie împletit cu un calm desăvârșit și cu ușurința mișcărilor în apă.” – a spus „profesionista”.

Sirenă profesionistă 3

Sirenă profesionistă 4

   Coada specială a fost creată de un artist în efecte speciale de la Hollywood (Allan Holt), care a lucrat la ea circa șapte luni. Coada este din fibră de sticlă, etanșată cu silicon, este hidro-dinamică și eficientă în apă, are mii de solzi de pește și se mulează perfect pe corpul lui Linden. Costul întregului proiect a fost de 10.000 de lire sterline.

Sirenă profesionistă 5

Sirenă profesionistă 6

   „Îmi place sentimentul de libertate și imponderabilitate în apă. Este o senzație diferită, minunată, ca dintr-un vis. Puterea cozii este extraordinară, pot atinge viteze foarte mari. Creaturile marine sunt foarte curioase și vin la mine pentru o privire mai atentă, deoarece nu suflu bule de aer ca scafandrii.” – a relatat scufundătoarea.

Sirenă profesionistă 7

Sirenă profesionistă 8

   Linden are o diplomă în film și știință obținută la Emerson College și produce o emisiune care difuzează o serie de clipuri educative pentru copii. Ea și-a oferit serviciile fundației Reef Check Worldwide și altor câtorva organizații non-profit sau de caritate. De asemenea, a participat la un șir de manifestări la Hollywood, găzduite de celebrități, inclusiv de către Jessica Alba și Justin Timberlake.

Sirenă profesionistă 9
Sirenă profesionistă 10

Sirenă profesionistă 11

Sursă: Daily Mail