De-a lungul ultimelor decenii, inventatorii japonezi au venit cu niște idei năstrușnice, unele chiar scandaloase. Această expunere scrisă și în imagini, completează ceea ce am prezentat, cu câteva săptămâni mai înainte, la Invenții japoneze. Poate o să vă împărtășesc și alte soluții japoneze bizare.

   Aceste pere înfiorătoare au fost fotografiate la începutul lunii martie într-un supermarket din Beijing și au devenit subiect de conversație pentru mii de japonezi. Mulți s-au arătat îngroziți atât de forma fructului în sine cât și de faptul că cineva ar vrea să ia o mușcătură din ceva care seamănă cu un fetus uman.

Invenții japoneze - Pere ca un fetus uman

Invenții japoneze - Pere ca un fetus uman 1

   Până la comerțul cu amănuntul, se crede că forma fructelor se face în timpul etapelor inițiale de creștere folosind matrițe speciale. Apoi, perele continuă să se extindă cu aceleași proporții până când ajung la maturitate, arătând ca un copil complet dezvoltat (sau ca un mic monstru?)

Invenții japoneze - Pere ca un fetus uman 2

   Mai există și alte versiuni, mai puțin înfiorătoare, dar la fel de îngrijorătoare…

Invenții japoneze - Pere ca un fetus uman 3

   Tot japonezii au creat prima husă de iPhone din lume care este comestibilă. Nu costă decât 85 $ și este realizată din biscuiți de orez, fiind se pare destul de fragilă. Pe lângă „abilitățile” tehnice, faptul că este comestibilă ușurează pierderile financiare când se rup bucăți din ea. Le puteți mânca, dacă nu sunt prea murdare, așa că nu este o pierdere totală.

Husă iPhone comestibilă

   La categoria invenții japoneze urmează o altă invenție nebunească: o pungă ecologică și refolosibilă realizată prin tehnologia origami și furoshiki. Punga poate avea o utilizare multiplă, deoarece se poate transforma într-un set extrem de „atrăgător”: sutien și chiloței. Ai uitat sacoșa la domiciliu? Nicio problemă, folosești lenjeria pe care o porți…

Pungă - sutien și chiloței

   Uite așa luptăm pentru a proteja mediul, fără să folosim pungi din plastic. Bineînțeles, sutienele și chiloțeii se vând într-o gamă largă de culori .

   Un designer japonez (Masami Takahashi), iubitor de tăiței, a creat o lingură-furculiță sau furculița-lingură, pentru că este greu să iei o decizie pentru un nume. Această combinație are rolul de a asigura raportul corespunzător, adică optim, între supa și tăițeii pe care îi bagi în gură. O ideea care probabil va da o altă savoare supelor.

Lingură-furculiță

   Am lăsat la sfârșit un element uzual pentru femei, care în condițiile date, ar fi normal să fie probat înainte de cumpărare. Fără alte comentarii: chiloți de culoarea pielii.

Chiloți de culoarea pielii 1

SURPRIZĂ JAPONEZĂ!

Invenții japoneze - Chiloți de culoarea pielii