Dacă din curiozitate căutați pe Internet cuvântul coincidențe sau coincidențe ciudate, stranii, uimitoare, neobișnuite, incredibile, uluitoare, șocante, rare, etc., o să găsiți cam același lucru. De aceea, vă prezint, zic eu, unele puțin altfel sau într-un fel miraculoase.

     1. Un bărbat din Calgary, atenționat de o trecătoare, care a auzit scâncete de copil, a răscolit într-o pubela de gunoi și a găsit un nou-născut într-un sac, acoperit în gunoi. Cei doi au sunat la 911, iar copilul a fost dus la spital și a supraviețuit. Poliția a luat declarații salvatorilor la fața locului și mai târziu l-au informat pe bărbat că el este tatăl copilului. Fosta prietenă a bărbatului a rămas gravidă și a decis să scape de copil după naștere. Bărbatul și-a salvat de la moarte propriul fiu fără să fie conștient că are unul.

coincidențe 1

     2. Marina Voinova din Perm, Rusia căuta o adresă folosind „Street View”, o aplicație pentru Yandex Maps, care este corespondentul pentru “Hărți Google” în Rusia. Spre mirarea ei, pe strada respectivă, a văzut o imagine cu prietenul ei mergând împreună cu o altă femeie. Yandex nu estompează fețele ce apar în imagini pe Street View, decât în unele excepții, astfel încât prietenului Sasha i s-a schimbat culoarea feței când a văzut imaginea încărcată și nu a negat nimic, dar a explicat că nu a înșelat-o pe Marina niciodată!

coincidențe 2

     3. Brianna Priddy, o chelneriță din Colorado, SUA si-a pierdut portofelul cu toate actele.  Când era în procesul laborios de înlocuire a documentelor, permisul ei de conducere i-a fost prezentat de o clientă, care a vrut să cumpere o băutură alcoolică și căreia i-a cerut un act de identitate. A acționat ca și cum nimic nu ar fi fost anormal, dar a anunțat imediat poliția, clienta fiind apoi acuzată de furt de identitate și uzurparea identității personale.

coincidențe 3

     4. Alex și Donna Voutsinas au trăit în diferite țări, s-au întâlnit și s-au căsătorit în 2002. Cu doar o săptămână înainte de nunta lor, uitându-se la fotografii mai vechi de familie, au descoperit o fotografie din 1980 în care Donna (de 5 ani, în prim-plan, în partea dreaptă) a fost pozată la Disney World. Alex (de 3 ani) este într-un cărucior, în fundal, însoțit de tatăl său. Fuseseră unul lângă celălalt cu mai bine de 20 de ani în urmă.

coincidențe 4

     5. Lena Pahlsson, înaintea Crăciunului din 1995, nu și-a mai găsit verigheta pe care o lăsase prin bucătărie. După căutări îndelungi, soții au clasat-o la bijuterii pierdute. Nici când au reamenajat bucătăria, câțiva ani mai târziu, verificând chiar și sub podea, nu au găsit-o, pierzându-și speranța de a recupera vreodată inelul. Verigheta a apărut, 16 ani mai târziu, când Lena a scos un morcov din grădina ei și a observat că inelul, din aur alb cu diamante, arata ca nou, fiind scos de morcov din pământ.

coincidențe 5

     6. Lisa (31 ani) este fiica lui Michael Dick din prima lui căsătorie, care s-a mutat la Sudbury, Suffolk, copil fiind, împreună cu mama ei, după ce părinții s-au despărțit. Tatăl a încercat să-și găsească fiica după mai mulți ani, dar nereușind, într-o încercare disperată, a publicat povestea căutării lui și o poză în ziarul local. Lisa a fost uimită să se identifice în imaginea din spatele tatălui ei (și celor două surori vitrege cu care s-a pozat), ea fiind doar cu câțiva metri mai în spate. Ea locuiește acum în Colchester, Essex, este mamă a trei copii și a fost singura zi din an când s-a dus la Sudbury, pentru a-și vizita mama.

coincidențe 6

     7.  Steve Flaig, un șofer pe o mașină de distribuție din SUA, știa că este adoptat. La vârsta majoratului a avut acceptul și a început să-și caute părinții naturali. După ceva timp, a descoperit că mama sa, care îl dăduse spre adopție pentru că “nu era pregătită pentru a fi o mamă”, lucra de 2 ani la aceiași firmă cu el și se cunoșteau foarte bine.

coincidențe 7

 

     8. În 1994, în Ajunul Crăciunului, două surori care trăiau în orașe diferite au pornit una spre alta pentru a-și oferi reciproc cadouri, fără să se anunțe dinainte. Lorraine și Levinia au suferit pe drum accidente de circulație în care și-au pierdut viața. Numele lor de familie era Christmas (Crăciun).

     9. Doi frați, Levin și Erskine Ebbin, au fost loviți și uciși de către același șofer de taxi în aceiași intersecție din Insulele Bermude, la exact un an diferență. Primul și-a pierdut viața în 1974 la vârsta de 17 ani, iar cel de-al doilea în 1975 tot la în vârstă de 17 ani. Șoferul de taxi care i-a omorât transporta același pasager în mașină.

     10. Joseph Figlock poate fi numit îngerul păzitor al unui copil. Prin anii ’30 el se plimba pe o stradă din Detroit, când peste el a căzut un copil, pe care o tânără mamă îl scăpase din mâini de la o fereastră. Atât el cât și copilul au suferit doar răni minore. Câțiva ani mai târziu, accidentul s-a repetat, doar că acum, același copil, a căzut singur de la fereastră. Tot pe Figlock! Nici de data aceasta nimeni nu a suferit răni grave.

     11. În 1853, Henry Ziegland s-a despărțit de iubita lui, care apoi s-a sinucis. Fratele acesteia, distrus de durere, s-a dus și l-a împușcat pe Ziegland, după care s-a sinucis și el. Spre norocul lui, Ziegland a scăpat cu viață, glonțul doar zgâriindu-l, după care s-a oprit într-un copac. Câțiva ani mai târziu, Ziegland s-a hotărât să taie copacul respectiv, dar cum acesta era foarte gros, el s-a gândit să îi pună dinamită la rădăcină. Spre ghinionul lui, dinamita a făcut ca glonțul rămas în copac să ricoşeze chiar în capul lui, murind pe loc.

     12. Poveștile cu gemeni sunt, câteodată, uluitoare, dar asta le cam întrece pe toate. Doi frați gemeni din Ohio au fost separați la naștere și adoptați de familii diferite. Ambele familii și-au botezat copiii cu numele James. Cei doi băieți au mers la școli militare, erau pasionați de tâmplărie, s-au căsătorit cu femei cu numele Linda, au avut doi băieți pe care i-au botezat cu aceleași prenume, au divorțat și s-au recăsătorit cu alte două femei pe care le chema Betty și au avut câini cu același nume, Toy. Cei doi s-au întâlnit pentru prima oară la vârsta de 40 de ani.

     La final, vă las să trageți singuri concluziile. Pentru că mi-am amintit niște vorbe măiestre: nu aștepta de la viață un miracol, dar, dacă ți se întâmplă, clădește-ți restul vieții în jurul lui.


Alte articole captivante


AFACERI NECONVENȚIONALE      Istoria comerțului a fost marcată de întreprinderile mici care au provocat scepticism, iar în unele cazuri chiar dispreț. Dar, deseori, cumpărătorii au îmbrățișat conceptele  neobișnuite, iar antreprenorii, care au crezut în ideile lor și au trudit ani de-a rândul, au avut o șansă de a se bucura la urmă. Astfel, spiritul nonconformist, care a dat naștere la tot felul de idei de afaceri, a avut câștig d...
CEL MAI LUNG AUTOBUZ DIN LUME      Pentru a umple golul dintre autobuzele urbane convenționale și alte tipuri de autovehicule de transport persoane, un grup de ingineri de la institutul de cercetare german FRAUNHOFER IVI a dezvoltat proiectul celui mai lung autobuz din lume, oferind totodată și posibilitatea pentru un transport ecologic.  Cu o lungime de mai mult de 30 de metri, autobuzul poate transporta 256 de pasageri și este capabil...
ANIMALE CU MUSTAȚĂ      Mustața este părul care crește pe regiunea feței cuprinsă între limita de jos a nasului și terminația buzei superioare sau mai simplu părul care crește deasupra buzei superioare la bărbați. Noțiunea de mustață se întâlnește și în lumea plantelor, cum ar fi firele lungi și subțiri care cresc pe spicul cerealelor, rădăcinile adventive ale porumbului, grâului, cepei, viței-de-vie, etc., dar și în lumea an...
CELE MAI MARI UTILAJE DIN LUME      1. Cea mai mare autobasculantă din lume      Caterpillar 797F este un autocamion cu două axe, cu propulsie mecanică proiectat și fabricat de Caterpillar Inc. din Statele Unite, special pentru minerit la suprafață și pentru aplicații grele de construcții. Modelul 797F are o sarcină utilă de 363 tone și un motor diesel de 4.000 CP (2.983 kW), care îi asigura o viteză maximă de 68 km/h.      Alte cara...
IMPRIMANTĂ DE BUZUNAR      V-ați dorit o imprimantă pe care s-o transportați cu ușurință oriunde, adică o imprimantă de buzunar? O firmă israeliană (Zuta) a fabricat un “roboțel” care ar putea produce o revoluție pentru industria de imprimare. Capul de imprimare, fără întregul sistem sofisticat al unei imprimante obișnuite, se mișcă pe niște rotițe, care îl conduc cu precizie în orice direcție pe coala de hârtie și imprimă textu...
FEMEILE PLÂNG MAI MULT DECÂT BĂRBAȚII      Studiile psihologice efectuate până acum au constatat că, în medie, femeile plâng de 2-5 ori pe lună și 3-5 ori mai des decât bărbații. Femeile plâng mai mult decât bărbații indiferent de țară, deși în anumite țări decalajul este mai mare decât la altele, diferența fiind dată mai ales de cultură, precum și de alți factori.      În mod tradițional, rolul bărbaților în societățile moderne poate fi carac...
POSTERE PUBLICITARE REMARCABILE      Multe companii folosesc publicitatea pentru a transmite unui anumit public mesaje referitoare la ele însele, la produsele și serviciile lor. În multe cazuri, firmele folosesc postere publicitare și sume imense de bani.      Posterele pot fi folosite în multe scopuri, fiind de multe ori modalități de promovare ale ideilor și programelor celor ce se ocupă cu publicitatea, în special pentru evenimente mu...
RĂSPUNSURI PENTRU TEST CU IMAGINI      Răspunsuri pentru test cu imagini: dacă ați fost atenți, puteți verifica răspunsurile imediat. Imaginile tăiate cu un X nu au același “aspect” (un pătrat de o anumită culoare trebuie să se suprapună mereu peste alte pătrare de aceiași culoare) ca și celelalte. Culorile cu care am marcat X-ul (cele 2 diagonale) au legătură cu culorile pătratelor care nu se potrivesc în imagine. Răspunsuri pentru test...
LAMPA GRAVITAȚIONALĂ      Știați că în prezent există peste 1,5 miliarde de oameni în lume care nu au acces la rețeaua electrică? Aceste persoane se bazeze, în schimb, pe combustibili derivați din petrol (gaz, petrol lampant, kerosen, etc.) pentru iluminarea locuințelor, după ce soarele apune. O companie britanică speră să aducă lumină electrică pentru aceste persoane.      Lampa gravitațională (Gravity Light) este o abordar...
UMBRELA CARE SE DESCHIDE AUTOMAT      Pentru ce care au obosit să deschidă și să închidă manual umbrela, o firmă din Olanda (Toer) a creat umbrela care se deschide automat, singură, atunci când soarele începe să strălucească. Ar putea fi o soluție care va încânta, fără îndoială, proprietarii plajelor.      Concepută sub forma unui “nor”, umbrela are în partea de sus un panou solar, care atunci când primește lumina soarelui, umflă paraso...