Dacă căutați pe Internet cuvântul coincidențe sau coincidențe ciudate, stranii, uimitoare, neobișnuite, incredibile, uluitoare, șocante, rare etc., o să găsiți cam același lucru. De aceea, vă prezint unele coincidențe care sunt miraculoase și ne dau de gândit.

   1. Un bărbat din Calgary, atenționat de o trecătoare, care a auzit scâncete de copil, a răscolit într-o pubelă de gunoi și a găsit un nou-născut într-un sac, acoperit în gunoi. Cei doi au sunat la 911, iar copilul a fost dus la spital și a supraviețuit. Poliția a luat declarații salvatorilor la fața locului și mai târziu l-au informat pe bărbat că el este tatăl copilului. Fosta prietenă a bărbatului a rămas gravidă și a decis să scape de copil după naștere. Bărbatul și-a salvat de la moarte propriul fiu fără să fie conștient că are unul.

Coincidențe 1

   2. Marina Voinova din Perm, Rusia căuta o adresă folosind „Street View”, o aplicație pentru Yandex Maps, corespondentul pentru „Hărți Google” în Rusia. Spre mirarea ei, pe strada respectivă, a văzut o imagine cu prietenul ei mergând împreună cu o altă femeie. Yandex nu estompează fețele ce apar în imagini pe Street View, decât cu unele excepții, astfel încât prietenului Sasha i s-a schimbat culoarea feței când a văzut imaginea încărcată și nu a negat nimic, dar a explicat că nu a înșelat-o pe Marina niciodată!

Coincidențe 2

   3. Brianna Priddy, o chelneriță din Colorado, SUA și-a pierdut portofelul cu toate actele. Când era în procesul laborios de înlocuire a documentelor, permisul ei de conducere i-a fost prezentat de o clientă, care a vrut să cumpere o băutură alcoolică după ce i-a cerut un act de identitate. A acționat ca și cum nimic nu ar fi fost anormal, dar a anunțat imediat poliția, clienta fiind apoi acuzată de furt de identitate și uzurparea identității personale.

Coincidențe 3

   4. Alex și Donna Voutsinas au trăit în țări diferite, dar s-au întâlnit și s-au căsătorit în 2002. Cu doar o săptămână înainte de nuntă, s-au uitat la niște fotografii mai vechi de familie și au descoperit o fotografie din 1980 în care Donna (de 5 ani, în prim-plan, în partea dreaptă) a fost pozată la Disney World, iar Alex (de 3 ani) era într-un cărucior, în fundal, însoțit de tatăl său. Fuseseră unul lângă celălalt cu mai bine de 20 de ani în urmă.

Coincidențe 4

   5. Lena Pahlsson, înaintea Crăciunului din 1995, nu și-a mai găsit verigheta pe care o lăsase prin bucătărie. După căutări îndelungi, soții au clasat-o la bijuterii pierdute. Nici când au reamenajat bucătăria, câțiva ani mai târziu, verificând chiar și sub podea, nu au găsit-o, pierzându-și speranța de a recupera vreodată inelul. Verigheta a apărut, 16 ani mai târziu, când Lena a scos un morcov din grădina ei și a observat că inelul, din aur alb cu diamante, arăta ca nou pe morcov.

Coincidențe 5

   6. Lisa (31 ani) este fiica lui Michael Dick din prima lui căsătorie și s-a mutat la Sudbury, Suffolk, copil fiind, împreună cu mama ei, după ce părinții s-au despărțit. Tatăl a încercat să-și găsească fiica după mai mulți ani, dar nereușind, într-o încercare disperată, a publicat povestea căutării lui și o poză în ziarul local. Lisa a fost uimită să se identifice în imaginea din spatele tatălui ei (și celor două surori vitrege cu care s-a pozat), ea fiind doar cu câțiva metri mai în spate. Ea locuiește acum în Colchester, Essex, este mamă a trei copii și a fost singura zi din an când s-a dus la Sudbury, pentru a-și vizita mama.

Coincidențe 6

   7.  Steve Flaig, un șofer pe o mașină de distribuție din SUA, știa că este adoptat. La vârsta majoratului a avut acceptul și a început să-și caute părinții naturali. După ceva timp, a descoperit că mama sa, care îl dăduse spre adopție pentru că „nu era pregătită pentru a fi o mamă”, lucra de 2 ani la aceiași firmă cu el și se cunoșteau foarte bine.

Coincidențe 7

 

   8. În 1994, în Ajunul Crăciunului, două surori care trăiau în orașe diferite au pornit una spre alta pentru a-și oferi reciproc cadouri, fără să se anunțe dinainte. Lorraine și Levinia au suferit pe drum accidente de circulație în care și-au pierdut viața. Numele lor de familie era Christmas (Crăciun).

   9. Doi frați, Levin și Erskine Ebbin, au fost loviți și uciși de către același șofer de taxi în aceiași intersecție din Insulele Bermude, la exact un an diferență. Primul și-a pierdut viața în 1974 la vârsta de 17 ani, iar cel de-al doilea în 1975 tot la în vârstă de 17 ani. Șoferul de taxi care i-a omorât transporta același pasager în mașină.

   10. Joseph Figlock poate fi numit îngerul păzitor al unui copil. Prin anii ’30 el se plimba pe o stradă din Detroit, când peste el a căzut un copil pe care o tânără mamă îl scăpase din mâini de la o fereastră. Atât el cât și copilul au suferit doar răni minore. Câțiva ani mai târziu, accidentul s-a repetat, doar că acum, același copil, a căzut singur de la fereastră. Tot pe Figlock! Nici de data aceasta nimeni nu a suferit răni grave.

   11. În 1853, Henry Ziegland s-a despărțit de iubita lui, care apoi s-a sinucis. Fratele acesteia, distrus de durere, s-a dus și l-a împușcat pe Ziegland, după care s-a sinucis și el. Spre norocul lui, Ziegland a scăpat cu viață, glonțul doar zgâriindu-l și apoi s-a oprit într-un copac. Câțiva ani mai târziu, Ziegland s-a hotărât să taie copacul respectiv, dar cum acesta era foarte gros, el s-a gândit să îi pună dinamită la rădăcină. Spre ghinionul lui, dinamita a făcut ca glonțul rămas în copac să ricoșeze chiar în capul lui, murind pe loc.

   12. Poveștile cu gemeni sunt, câteodată, uluitoare, dar asta le cam întrece pe toate. Doi frați gemeni din Ohio au fost separați la naștere și adoptați de familii diferite. Ambele familii și-au botezat copiii cu numele James. Cei doi băieți au mers la școli militare, erau pasionați de tâmplărie, s-au căsătorit cu femei cu numele Linda, au avut doi băieți pe care i-au botezat cu aceleași prenume, au divorțat și s-au recăsătorit cu alte două femei pe care le chema Betty și au avut câini cu același nume, Toy. Cei doi s-au întâlnit pentru prima oară la vârsta de 40 de ani.

   La final, vă las să trageți singuri concluziile despre aceste coincidențe. Și acum mi-am amintit niște vorbe măiestre: nu aștepta de la viață un miracol, dar, dacă ți se întâmplă, clădește-ți restul vieții în jurul lui.