Dacă din curiozitate căutați pe Internet cuvântul coincidențe sau coincidențe ciudate, stranii, uimitoare, neobișnuite, incredibile, uluitoare, șocante, rare, etc., o să găsiți cam același lucru. De aceea, vă prezint, zic eu, unele puțin altfel sau într-un fel miraculoase.

     1. Un bărbat din Calgary, atenționat de o trecătoare, care a auzit scâncete de copil, a răscolit într-o pubela de gunoi și a găsit un nou-născut într-un sac, acoperit în gunoi. Cei doi au sunat la 911, iar copilul a fost dus la spital și a supraviețuit. Poliția a luat declarații salvatorilor la fața locului și mai târziu l-au informat pe bărbat că el este tatăl copilului. Fosta prietenă a bărbatului a rămas gravidă și a decis să scape de copil după naștere. Bărbatul și-a salvat de la moarte propriul fiu fără să fie conștient că are unul.

coincidențe 1

     2. Marina Voinova din Perm, Rusia căuta o adresă folosind „Street View”, o aplicație pentru Yandex Maps, care este corespondentul pentru “Hărți Google” în Rusia. Spre mirarea ei, pe strada respectivă, a văzut o imagine cu prietenul ei mergând împreună cu o altă femeie. Yandex nu estompează fețele ce apar în imagini pe Street View, decât în unele excepții, astfel încât prietenului Sasha i s-a schimbat culoarea feței când a văzut imaginea încărcată și nu a negat nimic, dar a explicat că nu a înșelat-o pe Marina niciodată!

coincidențe 2

     3. Brianna Priddy, o chelneriță din Colorado, SUA si-a pierdut portofelul cu toate actele.  Când era în procesul laborios de înlocuire a documentelor, permisul ei de conducere i-a fost prezentat de o clientă, care a vrut să cumpere o băutură alcoolică și căreia i-a cerut un act de identitate. A acționat ca și cum nimic nu ar fi fost anormal, dar a anunțat imediat poliția, clienta fiind apoi acuzată de furt de identitate și uzurparea identității personale.

coincidențe 3

     4. Alex și Donna Voutsinas au trăit în diferite țări, s-au întâlnit și s-au căsătorit în 2002. Cu doar o săptămână înainte de nunta lor, uitându-se la fotografii mai vechi de familie, au descoperit o fotografie din 1980 în care Donna (de 5 ani, în prim-plan, în partea dreaptă) a fost pozată la Disney World. Alex (de 3 ani) este într-un cărucior, în fundal, însoțit de tatăl său. Fuseseră unul lângă celălalt cu mai bine de 20 de ani în urmă.

coincidențe 4

     5. Lena Pahlsson, înaintea Crăciunului din 1995, nu și-a mai găsit verigheta pe care o lăsase prin bucătărie. După căutări îndelungi, soții au clasat-o la bijuterii pierdute. Nici când au reamenajat bucătăria, câțiva ani mai târziu, verificând chiar și sub podea, nu au găsit-o, pierzându-și speranța de a recupera vreodată inelul. Verigheta a apărut, 16 ani mai târziu, când Lena a scos un morcov din grădina ei și a observat că inelul, din aur alb cu diamante, arata ca nou, fiind scos de morcov din pământ.

coincidențe 5

     6. Lisa (31 ani) este fiica lui Michael Dick din prima lui căsătorie, care s-a mutat la Sudbury, Suffolk, copil fiind, împreună cu mama ei, după ce părinții s-au despărțit. Tatăl a încercat să-și găsească fiica după mai mulți ani, dar nereușind, într-o încercare disperată, a publicat povestea căutării lui și o poză în ziarul local. Lisa a fost uimită să se identifice în imaginea din spatele tatălui ei (și celor două surori vitrege cu care s-a pozat), ea fiind doar cu câțiva metri mai în spate. Ea locuiește acum în Colchester, Essex, este mamă a trei copii și a fost singura zi din an când s-a dus la Sudbury, pentru a-și vizita mama.

coincidențe 6

     7.  Steve Flaig, un șofer pe o mașină de distribuție din SUA, știa că este adoptat. La vârsta majoratului a avut acceptul și a început să-și caute părinții naturali. După ceva timp, a descoperit că mama sa, care îl dăduse spre adopție pentru că “nu era pregătită pentru a fi o mamă”, lucra de 2 ani la aceiași firmă cu el și se cunoșteau foarte bine.

coincidențe 7

 

     8. În 1994, în Ajunul Crăciunului, două surori care trăiau în orașe diferite au pornit una spre alta pentru a-și oferi reciproc cadouri, fără să se anunțe dinainte. Lorraine și Levinia au suferit pe drum accidente de circulație în care și-au pierdut viața. Numele lor de familie era Christmas (Crăciun).

     9. Doi frați, Levin și Erskine Ebbin, au fost loviți și uciși de către același șofer de taxi în aceiași intersecție din Insulele Bermude, la exact un an diferență. Primul și-a pierdut viața în 1974 la vârsta de 17 ani, iar cel de-al doilea în 1975 tot la în vârstă de 17 ani. Șoferul de taxi care i-a omorât transporta același pasager în mașină.

     10. Joseph Figlock poate fi numit îngerul păzitor al unui copil. Prin anii ’30 el se plimba pe o stradă din Detroit, când peste el a căzut un copil, pe care o tânără mamă îl scăpase din mâini de la o fereastră. Atât el cât și copilul au suferit doar răni minore. Câțiva ani mai târziu, accidentul s-a repetat, doar că acum, același copil, a căzut singur de la fereastră. Tot pe Figlock! Nici de data aceasta nimeni nu a suferit răni grave.

     11. În 1853, Henry Ziegland s-a despărțit de iubita lui, care apoi s-a sinucis. Fratele acesteia, distrus de durere, s-a dus și l-a împușcat pe Ziegland, după care s-a sinucis și el. Spre norocul lui, Ziegland a scăpat cu viață, glonțul doar zgâriindu-l, după care s-a oprit într-un copac. Câțiva ani mai târziu, Ziegland s-a hotărât să taie copacul respectiv, dar cum acesta era foarte gros, el s-a gândit să îi pună dinamită la rădăcină. Spre ghinionul lui, dinamita a făcut ca glonțul rămas în copac să ricoşeze chiar în capul lui, murind pe loc.

     12. Poveștile cu gemeni sunt, câteodată, uluitoare, dar asta le cam întrece pe toate. Doi frați gemeni din Ohio au fost separați la naștere și adoptați de familii diferite. Ambele familii și-au botezat copiii cu numele James. Cei doi băieți au mers la școli militare, erau pasionați de tâmplărie, s-au căsătorit cu femei cu numele Linda, au avut doi băieți pe care i-au botezat cu aceleași prenume, au divorțat și s-au recăsătorit cu alte două femei pe care le chema Betty și au avut câini cu același nume, Toy. Cei doi s-au întâlnit pentru prima oară la vârsta de 40 de ani.

     La final, vă las să trageți singuri concluziile. Pentru că mi-am amintit niște vorbe măiestre: nu aștepta de la viață un miracol, dar, dacă ți se întâmplă, clădește-ți restul vieții în jurul lui.


Alte articole captivante


ORDIN DE RESTRICȚIE ÎMPOTRIVA LUI DUMNEZEU      Un bărbat din Israel a cerut la începutul acestui an în fața unui tribunal din Haifa emiterea unui ordin de restricție împotriva lui Dumnezeu, afirmând că acesta s-a purtat urât și a fost deosebit de rău cu el, scrie cotidianul israelian The Times of Israel.      Protocolul standard de audiere încheiat la tribunal a notat sec că Dumnezeu nu s-a prezentat. Totuși nu s-a specificat modul în care judecăt...
VOPSEAUA IDEALĂ      O echipă condusă de Dr. Rahul Nair și laureatul Premiului Nobel Sir Andre Geim au realizat o vopsea "minune" făcută din grafen, care ar putea scoate definitiv din vocabularul nostru cuvântul rugină. Prin combinarea grafenului cu oxigen, oamenii de știință au creat oxidul de grafen, care, atunci când este aplicat ca vopsea, oferă o acoperire ultra-puternică și necorozivă.      Acest studiu realizat la ...
SATE UNICE ÎN LUME      Acum câteva luni am scris despre regiunea demenților, care cuprinde un orășel și vreo 20 de sate. Astăzi o să vă dau câteva exemple de sate unice, fără asemănare în lume. Sate unice - satul fără uși      Un mic sătuc din India, Shri Shingnapur, este unic pentru că cele aproximativ 300 de case nu au uși. Credința sătenilor în zeul Shri Shantidev (patron peste hoți, tâlhari și ucigași), i-a îndemnat ...
IMAGINI HAIOASE 7          Plimbările mele pe cărările Internetului și corespondența prin e-mail cu prieteni adevărați sau virtuali mi-au dezvăluit multe fotografii amuzante, unele prin ridiculul sau comicul situaților, poze nostime și ilare sau într-un cuvânt imagini haioase. După ce le-am împărtășit mai întâi cu prietenii de pe Facebook, adăugându-le un scurt comentariu propriu, am decis să le public și aici, într-o serie ...
RETRO – anii 1950        Poate cuvântul retro nu pare potrivit, deoarece nu reflectă toate preferințele dintr-o anumită perioadă (activități, comportament general, modă, muzică, stil, etc.), dar l-am ales pentru că marchează și o întoarcere în urmă sau îndărăt, cum îi place să spună unui om deosebit pentru mine. Această întoarcere în timp, prin câteva fotografii ale vremii, aș vrea să formeze, cât de cât, imaginea unor vremu...
LENTILE DE CONTACT LCD      Poate fi o scenă dintr-un film SF, dar citirea mesajelor text pe lentile de contact LCD pentru ochi ar putea fi în curând o realitate. Cercetătorii de la Universitatea din Gent (Belgia), au dezvoltat o nouă tehnologie care permite ca mesajele electronice trimise de pe telefoane mobile să fie direct proiectate pe lentilele de contact plasate în ochii destinatarului. Oamenii de știință cred că acest lucr...
CEL MAI MARE IAHT DIN LUME       Odată cu lansarea iahtului Azzam, miliardarul rus Roman Abramovici nu mai poate pretinde că este proprietarul celui mai mare yacht din lume. Azzam are 180 de metri lungime, aproape cât două terenuri de fotbal, cu 10 metri mai mult decât Eclipse și mai încăpător decât multe nave de croazieră normale. Dar lungimea iahtului, ca și lățimea de peste 20 de metri, ar putea fi de fapt un dezavantaj, pentru că...
RĂSPUNSURI LA 6 ÎNTREBĂRI DE LOGICĂ MAI GRELE      1. Răspuns corect: 4       Explicație: Pe primul rând cele 3 imagini (pătrate) au fiecare câte 8 linii oblice în casete (pătratele mai mici). Pe al doilea rând au 9 linii oblice, iar pe al treilea 10 linii oblice. Imaginea notată cu cifra 4 este singura, din variantele de răspuns, cu 10 linii oblice, care se potrivește pe rând.      2. Răspuns corect: 3      Explicație: Pe fiecare rând, imaginile di...
TURBINE EOLIENE ZBURĂTOARE      Altaeros Energies, o companie care construiește generatoare și turbine eoliene, a finalizat proiectul pentru cea mai înaltă turbină eoliană, care este amplasată la o înălțime de 305 metri deasupra solului. Proiectul a fost numit BAT (Buoyant Airborne Turbine) și este prima turbină eoliană flotantă (plutitoare) în aer. A fost montată în Alaska.      Soluția aceasta este considerată extrem de flexibil...
PREJUDECATA INCONȘTIENTĂ TREBUIE REDUSĂ      Prejudecata inconștientă consolidează stereotipurile, influențează deciziile și atitudinea de zi cu zi. Bazându-se pe acest lucru, conducătoarea unui grup de lobby pentru orașul Melbourne (Australia) și-a propus să reducă prejudecata inconștientă și să atragă atenția asupra acestei probleme într-un mod practic și pozitiv, crede ea, prin introducerea la zece treceri pentru pietoni din centrul orașului a...