Dacă din curiozitate căutați pe Internet cuvântul coincidențe sau coincidențe ciudate, stranii, uimitoare, neobișnuite, incredibile, uluitoare, șocante, rare, etc., o să găsiți cam același lucru. De aceea, vă prezint, zic eu, unele puțin altfel sau într-un fel miraculoase.

     1. Un bărbat din Calgary, atenționat de o trecătoare, care a auzit scâncete de copil, a răscolit într-o pubela de gunoi și a găsit un nou-născut într-un sac, acoperit în gunoi. Cei doi au sunat la 911, iar copilul a fost dus la spital și a supraviețuit. Poliția a luat declarații salvatorilor la fața locului și mai târziu l-au informat pe bărbat că el este tatăl copilului. Fosta prietenă a bărbatului a rămas gravidă și a decis să scape de copil după naștere. Bărbatul și-a salvat de la moarte propriul fiu fără să fie conștient că are unul.

coincidențe 1

     2. Marina Voinova din Perm, Rusia căuta o adresă folosind „Street View”, o aplicație pentru Yandex Maps, care este corespondentul pentru “Hărți Google” în Rusia. Spre mirarea ei, pe strada respectivă, a văzut o imagine cu prietenul ei mergând împreună cu o altă femeie. Yandex nu estompează fețele ce apar în imagini pe Street View, decât în unele excepții, astfel încât prietenului Sasha i s-a schimbat culoarea feței când a văzut imaginea încărcată și nu a negat nimic, dar a explicat că nu a înșelat-o pe Marina niciodată!

coincidențe 2

     3. Brianna Priddy, o chelneriță din Colorado, SUA si-a pierdut portofelul cu toate actele.  Când era în procesul laborios de înlocuire a documentelor, permisul ei de conducere i-a fost prezentat de o clientă, care a vrut să cumpere o băutură alcoolică și căreia i-a cerut un act de identitate. A acționat ca și cum nimic nu ar fi fost anormal, dar a anunțat imediat poliția, clienta fiind apoi acuzată de furt de identitate și uzurparea identității personale.

coincidențe 3

     4. Alex și Donna Voutsinas au trăit în diferite țări, s-au întâlnit și s-au căsătorit în 2002. Cu doar o săptămână înainte de nunta lor, uitându-se la fotografii mai vechi de familie, au descoperit o fotografie din 1980 în care Donna (de 5 ani, în prim-plan, în partea dreaptă) a fost pozată la Disney World. Alex (de 3 ani) este într-un cărucior, în fundal, însoțit de tatăl său. Fuseseră unul lângă celălalt cu mai bine de 20 de ani în urmă.

coincidențe 4

     5. Lena Pahlsson, înaintea Crăciunului din 1995, nu și-a mai găsit verigheta pe care o lăsase prin bucătărie. După căutări îndelungi, soții au clasat-o la bijuterii pierdute. Nici când au reamenajat bucătăria, câțiva ani mai târziu, verificând chiar și sub podea, nu au găsit-o, pierzându-și speranța de a recupera vreodată inelul. Verigheta a apărut, 16 ani mai târziu, când Lena a scos un morcov din grădina ei și a observat că inelul, din aur alb cu diamante, arata ca nou, fiind scos de morcov din pământ.

coincidențe 5

     6. Lisa (31 ani) este fiica lui Michael Dick din prima lui căsătorie, care s-a mutat la Sudbury, Suffolk, copil fiind, împreună cu mama ei, după ce părinții s-au despărțit. Tatăl a încercat să-și găsească fiica după mai mulți ani, dar nereușind, într-o încercare disperată, a publicat povestea căutării lui și o poză în ziarul local. Lisa a fost uimită să se identifice în imaginea din spatele tatălui ei (și celor două surori vitrege cu care s-a pozat), ea fiind doar cu câțiva metri mai în spate. Ea locuiește acum în Colchester, Essex, este mamă a trei copii și a fost singura zi din an când s-a dus la Sudbury, pentru a-și vizita mama.

coincidențe 6

     7.  Steve Flaig, un șofer pe o mașină de distribuție din SUA, știa că este adoptat. La vârsta majoratului a avut acceptul și a început să-și caute părinții naturali. După ceva timp, a descoperit că mama sa, care îl dăduse spre adopție pentru că “nu era pregătită pentru a fi o mamă”, lucra de 2 ani la aceiași firmă cu el și se cunoșteau foarte bine.

coincidențe 7

 

     8. În 1994, în Ajunul Crăciunului, două surori care trăiau în orașe diferite au pornit una spre alta pentru a-și oferi reciproc cadouri, fără să se anunțe dinainte. Lorraine și Levinia au suferit pe drum accidente de circulație în care și-au pierdut viața. Numele lor de familie era Christmas (Crăciun).

     9. Doi frați, Levin și Erskine Ebbin, au fost loviți și uciși de către același șofer de taxi în aceiași intersecție din Insulele Bermude, la exact un an diferență. Primul și-a pierdut viața în 1974 la vârsta de 17 ani, iar cel de-al doilea în 1975 tot la în vârstă de 17 ani. Șoferul de taxi care i-a omorât transporta același pasager în mașină.

     10. Joseph Figlock poate fi numit îngerul păzitor al unui copil. Prin anii ’30 el se plimba pe o stradă din Detroit, când peste el a căzut un copil, pe care o tânără mamă îl scăpase din mâini de la o fereastră. Atât el cât și copilul au suferit doar răni minore. Câțiva ani mai târziu, accidentul s-a repetat, doar că acum, același copil, a căzut singur de la fereastră. Tot pe Figlock! Nici de data aceasta nimeni nu a suferit răni grave.

     11. În 1853, Henry Ziegland s-a despărțit de iubita lui, care apoi s-a sinucis. Fratele acesteia, distrus de durere, s-a dus și l-a împușcat pe Ziegland, după care s-a sinucis și el. Spre norocul lui, Ziegland a scăpat cu viață, glonțul doar zgâriindu-l, după care s-a oprit într-un copac. Câțiva ani mai târziu, Ziegland s-a hotărât să taie copacul respectiv, dar cum acesta era foarte gros, el s-a gândit să îi pună dinamită la rădăcină. Spre ghinionul lui, dinamita a făcut ca glonțul rămas în copac să ricoşeze chiar în capul lui, murind pe loc.

     12. Poveștile cu gemeni sunt, câteodată, uluitoare, dar asta le cam întrece pe toate. Doi frați gemeni din Ohio au fost separați la naștere și adoptați de familii diferite. Ambele familii și-au botezat copiii cu numele James. Cei doi băieți au mers la școli militare, erau pasionați de tâmplărie, s-au căsătorit cu femei cu numele Linda, au avut doi băieți pe care i-au botezat cu aceleași prenume, au divorțat și s-au recăsătorit cu alte două femei pe care le chema Betty și au avut câini cu același nume, Toy. Cei doi s-au întâlnit pentru prima oară la vârsta de 40 de ani.

     La final, vă las să trageți singuri concluziile. Pentru că mi-am amintit niște vorbe măiestre: nu aștepta de la viață un miracol, dar, dacă ți se întâmplă, clădește-ți restul vieții în jurul lui.


Alte articole captivante


NAS ELECTRONIC DE IDENTIFICARE      Poate ați auzit de un “nas electronic” sau de un “nas artificial” care poate verifica prospețimea și calitatea alimentelor sau care identifică mirosul fructelor sau de un altul care este capabil să detecteze cantități infime de chimicale periculoase în aer: pesticide, emisii de gaze sau scurgeri de gaze, agenți chimici, substanțe volatile, etc.      Cercetătorii spanioli de la Universitatea Politehnic...
ATLASUL SENZAȚIILOR CORPORALE      Cercetările asupra emoțiilor umane au demonstrat că provoacă o serie de modificări fiziologice, cum ar fi palmele transpirate în timpul unui examen dificil sau un puls accelerat la auzirea unui zgomot ciudat pe timp de noapte. Dar alte noi cercetări au arătat că stările emoționale sunt universal asociate cu anumite senzații corporale, indiferent de cultura sau naționalitatea indivizilor.      Mai mult...
CEL MAI RAPID      S-a demonstrat că ghepardul este cel mai rapid animal de pe pământ, putând atinge o viteză de 110-115 km/oră. Dar nu trebuie să uităm că acest sistem de măsurare a vitezei este unul pur inventat de noi, oamenii. Dacă luăm în considerare viteza relativă, raportată la lungimea corpului unei vietăți și distanța străbătută de aceasta într-o secundă, până de curând cea mai mare viteză o avea gândacul tigru ...
RUGĂCIUNE PENTRU PARLAMENTARI      Creștinii slovaci au decis să se roage în fiecare zi pentru oamenii politici din țara lor, alăturându-se unei inițiative lansate pe Internet. Scopul inițiativei este de a lupta împotriva corupției politicienilor și de a contribui la formarea unui spațiu public mai curat în Slovacia.      „De la lansarea proiectului în urmă cu două-trei săptămâni, câteva sute de persoane s-au angajat să se roage cel pu...
FERICIRE ȘI NEFERICIRE      V-ați întrebat vreodată ce este fericirea? Sunt convins că da! Ați dorit-o, ați ajuns pe o treaptă pe scara fericirii și doriți să urcați cât mai sus, cu o dezinvoltură de neoprit. Dar ați fost și nefericiți… Poate veți găsi pe aici unele dintre răspunsurile negăsite legate de fericire și nefericire.      Fericire este atunci când în adâncul sufletului tău, în adâncul ființei tale, găsești forța de a ...
POȚI VEDEA ACESTE IMAGINI ASCUNSE?      Imaginile de mai jos ar putea apărea la prima vedere, fără o privire foarte atentă, niște panouri colorate în diverse culori sau ornamentate cu unele desene sau modele. Totuși ele conțin, fiecare, imagini ascunse. Unii s-ar putea pronunța că numai introvertiții pot vedea aceste imagini ascunse datorită aptitudinilor lor de observare unice, dar eu nu cred că este chiar așa.      Așadar căutați cu grijă...
OCHELARI PENTRU CEASUL BIOLOGIC      Cu toate că nu sunt nici de departe eleganți, ca o pereche de ochelari obișnuiți, oamenii de știință australieni, după 25 de ani de cercetări, ne asigură că au creat un dispozitiv, puțin ciudat, sub forma unor ochelari, care ne va ajuta să dormim mai bine. Numiți "Re-Timer", ochelarii emit o lumină verde, slabă ca intensitate, care ar fi în măsură să ne reseteze ceasul biologic al corpului. Profesorul ...
RETRO – anii 1910      Poate cuvântul retro nu pare potrivit, deoarece nu reflectă toate preferințele dintr-o anumită perioadă (activități, comportament general, modă, muzică, stil, etc.), dar l-am ales pentru că marchează și o întoarcere în urmă sau îndărăt, cum îi place să spună unui om deosebit pentru mine. Această întoarcere în timp, prin câteva fotografii ale vremii, aș vrea să formeze, cât de cât, imaginea unor vremuri...
BRÂNZĂ PE GUSTUL TUTUROR      Brânza este un produs lactat, foarte bine cunoscut, obținut prin coagularea laptelui anumitor animale, mai des vaci, dar și oi, capre, bivoli și iaci. Pentru a se obține închegarea laptelui, este folosit cheagul, dar unele tipuri de brânză sunt închegate cu acizi, precum oțet sau suc de lămâie. Cuvântul brânză vine din cuvântul aromân și meglenoromân arîndză, acea parte a stomacului numită și burduf ca...
BECUL      Becul din imaginea de mai jos produce o lumină albă normală și este alimentat de la o sursă de curent alternativ, ca oricare bec. Se poate vedea că el produce lumină, chiar dacă fasungul nu este înfiletat în dulie. Vă asigur că nu este o fotografie trucată sau prelucrată prin diverse metode de editare a imaginii, disponibile acum în număr mare online. Oare cum este posibil? Gândiți-vă bine… Răspunsu...