Inovația este o noutate sau o schimbare pentru rezolvarea a unei probleme tehnice sau de organizare a muncii cu scopul îmbunătățirii muncii în general și pentru a crește productivitatea muncii sau în scopul perfecționării tehnice sau raționalizării soluțiilor aplicate. Vreau să prezint aici câteva inovații interesante, aplicate în practică ca soluții tehnice, la lucruri pe care le folosim foarte des și în general zilnic.

   1. În loc să te apleci pentru a pune gura sub robinet pentru clătirea gurii, un tub inteligent intern ia apa care curge și o redirecționează, într-un jet mic, mai sus. Iată și un filmuleț, ca să vedeți cum funcționează:

Periuță de dinți

   2. Pâinea prăjită arsă ar putea fi în curând un lucru de domeniul trecutului, dacă folosiți acest prăjitor de pâine din sticlă, care vă permite să vedeți cât s-a rumenit (adică un toaster transparent).

Prăjitor de pâine (toaster) din sticlă

   3. Acesta este un exemplu perfect de un lucru obișnuit care prin remodelare ajută să nu-l scapi, încadrat tot la categoria inovații. Dacă la noi ar exista și expresia „băga-mi-aș degetele”, tava cu degete ar fi avut o altă valoare!

Tavă cu degete

   4. Cureaua cu centimetru și cataramă măsoară exact talia de fiecare dată când o închideți. Vă permite zilnic să analizați creșterea/descreșterea burții.

Curea cu centimetru

   5. Cei care au obiceiul să se trezească în toiul nopții pentru diverse lucruri pot folosi acești papuci, ca să nu-și deranjeze familia care doarme.

Papuci cu lumini