În general, cam toată lumea recunoaște că beneficiile circumciziei la bărbați sunt mai mari decât riscurile, dar majoritatea este sceptică de a recomanda circumcizia universală. În decursul anilor, s-au efectuat diverse teste și studii asupra acestei idei de viață, cu rezultate pro și contra. Se recurge la circumcizie sau tăiatul împrejur din motive religioase sau rituale (pentru religii cum ar fi iudaismul și islamismul, circumcizia este o practică religioasă), de medicină preventivă (practica este comună în Statele Unite, trei sferturi dintre bărbați apelează la procedură din motive nereligioase, dar este rară în Marea Britanie, cu o rată de doar 6 la sută, potrivit cifrelor Organizației Mondiale a Sănătății), de medicină terapeutică etc., ea efectuându-se la bebeluși (nou-născuți), copii, adolescenți sau adulți.

Circumcizia și plăcerea sexuală 1

Proporția globală a populației masculine circumcise, în vârstă de peste 15 ani (extras din raportul publicat pe 14 decembrie 2007 de Organizația Mondială a Sănătății).

Prevalența circumciziilor

Numărul circumciziilor (milioane)

Proporția globală a  circumciziilor

                                     Circumcizii din motive religioase

Musulmani

100%

455

68,80%

Evrei

100%

5,3

0,80%

                                             Circumcizii nereligioase

S.U.A.

75,00%

84,9

12,80%

Alte state*

61,00%

116,3

17,60%

Total (global)

30,00%

661,5

100%

   * În ordinea mărimii (milioane de circumcizii): Filipine – 24,6; Nigeria – 15,9; R.D. Congo – 13,1; Coreea de Sud – 11,8; Etiopia – 10,6; Kenia – 7,7; Africa de Sud – 5,1; Australia – 4,7; Ghana – 4,0.

   Un nou studiu, efectuat la Spitalul Universitar din Gent, Belgia, condus de Dr. Piet Hoebeke, încearcă să stabilească dacă circumcizia îi dezavantajează pe bărbați în dormitor. Au participat 1.369 de bărbați în vârstă de peste 18 ani, care au fost întrebați dacă au fost tăiați împrejur (310 circumciși și 1.059 necircumciși) și apoi fiecare să evalueze, pe o scară de la 0 la 5 (numere mai mari fiind cele mai sensibile) cât de sensibil este penisul lor, cât de intense orgasme au și dacă simt vreo durere sau amorțeală atunci când sunt excitați. Experții au constatat că cei care au avut prepuțul  îndepărtat au raportat un scor de sensibilitate mai mic, orgasme mai puțin intense și mai multă durere și amorțeală în timpul excitării, decât bărbații necircumciși.

   O posibilă explicație pentru diferența de sensibilitate este că prepuțul unui bărbat poate proteja capul penisului de la frecarea de lenjerie și îmbrăcăminte. E posibil ca frecarea să facă capul penisului mai gros, mai uscat și în cele din urmă mai puțin sensibil. Un lucru neașteptat au fost durerile raportate în timpul actului sexual. Specialiștii mai precizează că bărbații circumciși sunt nevoiți să se concentreze mai mult pe atingerea orgasmului, lucru care poate fi văzut de femei ca o dovadă a egoismului sau a distanțării emoționale în timpul sexului.

Circumcizia și plăcerea sexuală 2

Preponderența circumciziei masculine, în anul 2007, conform O.M.S.: mai puțin de 20 % (galben); între de 20 – 80% (portocaliu); este mai mare de 80% (roșu).

   Un studiu mai vechi arată că bărbații circumciși tind să realizeze penetrări mai în forță, mai adânci și mai rapide, tocmai pentru că zona lor intimă este mai puțin sensibilă la atingere. Disconfortul simțit cu un penis circumcis poate inhiba lubrifierea naturală a femeii care poate trage greșit concluzia că suferă de o disfuncție sexuală. Bărbatul necircumcis folosește o penetrare mai scurtă și mai gentilă, deoarece el beneficiază deja de fricțiunea dintre prepuț și corpul penisului. Un penis necircumcis este per total mai flexibil decât unul circumcis, deci poate realiza penetrări din unghiuri mai variate. Astfel, penisul necircumcis provoacă mai multă plăcere și confort unei femei decât cel circumcis, concluzionează această cercetare.

Circumcizia și plăcerea sexuală 3

Penis necircumcis (stânga) și circumcis (dreapta). Sursa imaginii: Wikipedia

   După opinia mea, doar concluzia majorității, să zicem cel puțin peste 100.000 de bărbați, care au avut o viață sexuală intensă de cel puțin 5 ani, necircumciși, iar apoi au fost circumciși și au trăit alte experiențe sexuale timp de alți 5 ani, ar putea să lămurească „misterul”. Cercetați, domnilor și doamnelor, să aflăm adevărul…