Cu câțiva ani în urmă firma Heinz a decis să producă un ketchup mai puțin obișnuit. Gândindu-se probabil la unii oameni din lume care nu suportă culoarea roșie, au început să comercializeze ketchupul în diverse culori: verde, albastru, portocaliu, violet și chiar roz. Pare apetisant? Succesul a fost modest și de scurtă durată, dar copiii au avut tendința cea mai mare de a-l folosi.

Ketchup violet și verde

Ketchup verde

   De atunci, au existat multe încercări în gastronomie, le-aș spune „revoluționare”, care nu au nici o legătură cu această artă. Iată câteva, care mie îmi par ridicole.

   O companie japoneză a fiert o grămadă de ouă, iar cu ajutorul unor mașinării separă gălbenușurile de albuș și apoi, cu un alt aparat le combina rezultând un adevărat ou-salam, ideal pentru micul dejun. Acesta poate fi doar un scenariu, pentru că nu sunt convins că se folosesc ouă naturale, dar sunt cu siguranță implicate utilaje de producție. Astfel, japonezii pot cumpăra ușor câteva felii de ou fiert din magazine.

Ouă salam

Ou salam

   Oricare dintre noi a cumpărat un pui de la supermarket sau de la piață și s-a bucurat de o masă delicioasă sau încântătoare. Dar leneșii americani pot găsi un pui întreg, data gătit, la conservă pe care să-l mănânce imediat.

Pui întreg la conservă

Pui la conservă

   Dacă nu s-au săturat deja cu un cheeseburger la conservă.

Cheeseburger la conservă

   Atâta carne trebuie însoțită și de o garnitură. Cum cartofii prăjiți sunt irezistibili, cartofii Funky Fries vin într-o varietate de arome, cum ar fi de: ciocolată, scorțișoară, smântână și… de culoare albastru (un albastru răcoros!). Da, da, albastru, ați citit bine.

Cartofi cu arome

Cartofi albaștri

   Trecând la desert, pentru cei care iubesc clătitele, dar nu au timp pentru a prepara aluatul, a fost produs aluatul pentru clătite la tub. Nu trebuie decât să pui conținutul în tigaie sau pe plită și apoi să le mănânci sănătos, unse cu delicioase alte produse, din alte tuburi.

Clătite la tub

Clătite la tub (gata pregătite)

   Mereu în căutarea de a îmbunătăți greșelile naturii, știința și-a dat seama că defectul natural și fatal al fructelor este că au un gust propriu. În încercarea de a corecta un pic acest lucru a fost realizat „Grapple”, un măr care are gust de struguri, prin injectarea și aromatizarea cu must de struguri.

Grapple

   Sau poate preferați alte gusturi, mai terifiante, cum ar fi căpșuni injectate cu ciocolată albă, o „aplicație” japoneză.

Căpșuni injectate cu ciocolată albă

   POFTĂ BUNĂ!