Fărașul cu gunoi este un gen de exercițiu al minții care circula prin căminele studențești prin anii ’80. Și, probabil, spre stupoarea unora din zilele noastre, era rezolvat de majoritatea studenților de atunci. Bineînțeles, se folosea o banală cutie cu bețe de chibrituri pentru exemplificare.

   În imaginea următoare este stilizat un făraș, format din patru bețe, încărcat cu gunoi (reprezentat prin mai multe forme geometrice colorate). Prin mutarea a numai două bețe, gunoiul trebuie să nu mai fie în făraș, forma fărașului rămânând aceiași, cea originală. Pentru diverse încercări, puteți să utilizați bețe de chibrit, cum am zis anterior, scobitori sau orice aveți la îndemână. Succes!

Fărașul cu gunoi

   Dacă nu ați găsit soluția, dați clic AICI că să vedeți cum arată fărașul fără gunoi.

   Alte teste, de logică, de inteligență sau IQ, cu sau fără imagini, și alte probleme diverse și interesante le găsiți la categoria pe care am intitulat-o Perspicacitate. S-ar putea să vă placă și testul de matematică pentru clasa a V-a sau un test general de atenție ori un test de atenție la detalii. Iar dacă iubiți limba română și vreți să vă verificați cunoștințele în acest domeniu, am pregătite două teste de acest gen: I și II. Și, nu în ultimul rând, un test cu ÎNTREBĂRI DE CULTURĂ GENERALĂ.