Azi vă propun o problemă interesantă, simplă, cu monede, pe care am intitulat-o sugestiv: la bani mărunți.

   Pe o masă sunt așezate 8 monede în forma de „L”. Pe una dintre laturi (linii) sunt 5 monede, iar pe cealaltă sunt numai 4 monede, așa cum am arătat în imaginea de mai jos. Trebuie să mutați o singură monedă astfel încât pe fiecare latură (linie) să fie în total câte 5 monede. Cum credeți că se poate rezolva sau cum trebuie să procedați?

La bani mărunți - Monede

Monede L

   În cazul în care nu ați reușit, puteți să verificați aici care este soluția (rezolvarea) pentru la „bani mărunți”. Nu cred că o să o faceți pentru că este prea simplu. Poate numai din orgoliu!

   Alte teste, de logică, de inteligență sau IQ, cu sau fără imagini, și alte probleme diverse și interesante le găsiți la categoria pe care am intitulat-o Perspicacitate. S-ar putea să vă placă și testul de matematică pentru clasa a V-a sau un test general de atenție ori un test de atenție la detalii. Iar dacă iubiți limba română și vreți să vă verificați cunoștințele în acest domeniu, am pregătite două teste de acest gen: I și II. Și, nu în ultimul rând, un test cu ÎNTREBĂRI DE CULTURĂ GENERALĂ.