Dacă căutați în DEX cuvântul RAJA nu îl găsiți, dar înseamnă Regia Autonomă Județeană de Apă, după gândirea mea proprie, pentru că pe site-ul instituției nu există altă explicație referitoare la denumire, considerând că toți romanii sunt extrem de școliți. După ce am căutat pe banalul Internet, a apărut imediat o declarație copleșitoare:

Cel mai preţios capital al judeţelor Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa și Brașov, societatea RAJA S.A. aduce picături de viaţă în casele oamenilor. Suntem şi vom fi mereu în slujba oamenilor, asigurându-le în permanenţă un serviciu vital fără de care nu se poate trăi. Încă de la înfiinţare, activitatea noastră s-a dorit a fi un adaggio la calitatea vieţii şi o verigă esenţială în existenţa ei. Mai presus de toate, pentru continuitate viaţa are nevoie de apă, ca atare serviciile noastre au avut şi au ca ţel îmbunătăţirea calităţii apei şi implicit a vieţii.”
Felix Stroe
Director General S.C. RAJA S.A. Constanţa

 

RAJA este compania ta!

   Sincer să fiu nu știam că asigură atât de multe „picături de viață”, în atâtea județe. Bravo, o activitate interjudețeană, regională, cum ne „obligă” ăștia din Comunitatea noastră, Europeană. Nu aș fi căutat mega-regia asta ca site, dar mi-a apărut o reclamă deosebită pe contul personal Facebook care denotă puterea sponsorizării și a plăcerii (un mic „Like This Page”), acolo unde nu este cazul. Vă reproduc pagina, dar fără link-uri reale:


Logo RAJA

SC RAJA SA

   Atenție se oprește apa în Constanța! Miercuri, 13 februarie 2013. Pentru executarea unor lucrări de reabilitare

   Like This Page


   CINE POATE SĂ SE BUCURE CĂ NU ARE APĂ? CREDEȚI CĂ AR DA CINEVA DIN CONSTANȚA „like”? EU SUNT PENTRU UNLIKE, dar reclama este esența.

   În plus la finalul site-ului există o precizare importantă, cu steagurile aferente:

   Această pagină a fost finanțată de UNIUNEA EUROPEANĂ prin programul ISPA. Legal Disclaimer: „This webpage does not represent necesarily the official position of the European Commission. The initiators of this webpage are liable for the corectness and coherence of the information”. For information related to other programmes funded by the European Union in Romania, as well as for detailed information concerning Romania’s accession to the European Union, you are invited to visit the webpage of The Information Centre of the European Comission in Romania