Folosind LED-uri pentru marcaje, firma germană ASB SYSTEMBAU a dezvoltat o nouă suprafață, din sticlă, pentru competițiile sportive – ASB Glassfloor. Sistemul poate fi folosit și adaptat, prin simpla apăsare a unui comutator, pentru marcarea instantanee a terenului pentru sporturi diferite, cum ar fi de badminton, baschet, tenis, handbal sau volei. Astfel se elimină liniile de marcaj care există în mai toate sălile de sport, pentru diferite sporturi, care sunt inutile sau chiar confuze pentru jucători atunci când se practică un sport sau altul.

Podea din sticlă pentru sport 2

   Suprafața este formată din placi de sticlă specială, modificată prin diverse tratamente, pentru a atinge nivelurile de elasticitate și frecare similare cu tradiționalele suprafețe de interior. Germanii ne asigura că, folosind noua tehnologie, o minge va răspunde în același mod în care ar face-o pe o podea din lemn. În plus, incorporarea unor senzori în marcajele digitale poate oferi informații în cazul în care un jucător a pășit în afara suprafeței de joc, a călcat linia sau în cazul în care o minge a căzut în afara terenului de joc.

Podea din sticlă pentru sport 1

   Noua suprafață poate fi chiar încălzită și colorată într-o varietate de culori, la dimensiuni diferite. Ea poate fi chiar personalizată pentru a include un logo sau emblema unui club sau a unei școlii, de exemplu în centru. De asemenea, pot fi alese diverse culorile pentru LED-urile marcajelor.

Podea din sticlă pentru sport 4

   Chiar dacă podea de sticlă ASB a fost proiectată în principal ca o bază pentru sport și terenuri diverse, ea poate fi utilizată și pentru multe alte aplicații, cum ar fi: săli de evenimente, rute de evacuare, în interiorul casei, ca o alternativă pentru metodele tradiționale de podele, muzee, discoteci, cluburi etc. – posibilitățile sunt nelimitate.

Podea din sticlă pentru sport 3

   La final, o mică demonstrație video:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bLaV-sDLgOY&w=448&h=252&hd=1]
Podeaua din sticlă pentru sport – ASB Glassfloor

   Soluția mi se pare într-adevăr deosebită. Rămâne să vedem care va fi verdictul sportivilor și, de asemenea, costul pentru utilarea unei săli de sport.