Sunt unii care nu știu ce să facă cu banii și fac diverse studii și cercetări fără relevanță sau care arată lucruri pe care peste mai mult de jumătate din populația lumii le cunosc deja. Din anul trecut, am ales câteva studii de „importanță capitală”, dar mai sunt o groază de alte asemenea bazaconii. Distracție plăcută!

     1. Spălatul pe dinți și erecția

   Bărbații cu gingiile inflamate au de trei ori mai multe șanse de a avea probleme de erecție decât cei cu guri sănătoase, arată o cercetare publicată în Journal of Sexual Medicine. Care este legătura? Studiul sugerează că o igienă dentară săracă poate deteriora sistemul circulator, afectând erecția prin reducerea fluxului sanguin la penis. Concluzie: cauzele sunt multiple, dar nu trebuie să ignoram igiena dentară pentru erecții puternice!

7 studii fără rost - Spălatul pe dinți și erecția

     2. Jurnal alimentar

   Unii dintre subiecții unui studiu pentru slăbire au pierdut mai mult de șase pounds (1 pound = 0,45359237 kilograme), adică puțin peste 2,7 kilograme, de-a lungul unui an în care pur și simplu au ținut un jurnal în care au scris ceea ce de fapt au mâncat, față de alți subiecți care nu și-au notat, conform Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Studiul a fost efectuat numai cu femei, dar experții spun că se pot aștepta la un succes similar și la bărbați.

7 studii fără rost - Jurnal alimentar

      3. Măsurarea tensiunii arteriale la ambele brațe

   Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Exeter, publicat în The Lancet, o diferență semnificativă a valorii tensiunii arteriale între brațe poate însemna că aveți boli vasculare periferice, care cresc riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Măsurarea dublă a tensiunii arteriale este deosebit de importantă pentru cei care suferă deja de hipertensiune arterială sau diabet zaharat.

7 studii fără rost - Măsurarea tensiunii arteriale la ambele brațe

     4. Nostalgie și depresie

   Un alt studiu publicat în Clinical Psychological Science demonstrează că cei care își amintesc de zilele bune sau cei care se gândesc la anumite momente frumoase din viață ar putea să scape cu ușurință de simptomul depresiei. Lucrurile mici, ca amintirea unei călătorii minunate, amintirea unei întâlniri cu prietenii, un concert la care ai participat etc. pot face diferența, ajutându-i pe oameni să se simtă mai bine sau chiar să-i facă fericiți. Această „tehnică” se numește angajament conștient și s-a dovedit științific că atenuează depresia (94% dintre participanți au avut scăderi ale simptomelor depresive deoarece evocarea gândurilor pozitive și alte acte aleatorii de bunătate sunt o soluție ușoară de a anula sentimentele negative).

7 studii fără rost - Nostalgie și depresie

     5. O roșie pe zi

   Cercetătorii de la o universitate din Finlanda au ajuns la concluzia că licopenul – un antioxidant găsit în produsele alimentare, cum ar fi roșiile – poate reduce riscul de accident vascular cerebral. Ei au urmărit nivelurile de licopen la mai mult de 1.000 de bărbați finlandezi cu vârste cuprinse între 46 și 65 de ani timp de 12 ani (pe parcursul studiului 67 dintre bărbați au avut un accident vascular cerebral): cei cu niveluri înalte de licopen au fost cu 59% mai puțin susceptibili de a avea un accident vascular cerebral decât cei cu niveluri mai mici. Alimentele roșii, cum ar fi tomatele, grapefruitul roz, pepenele verde și ardeiul roșu conțin antioxidanți (licopen).

7 studii fără rost - O roșie pe zi

     6. Cafea și insuficiență cardiacă

   Consumul de cafea poate reduce riscul de insuficiență cardiacă, atâta timp cât nu bei prea multă, au constatat cercetătorii de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston. Oamenii de știință au analizat cinci studii care se referă la relația dintre consumul de cafea și riscul de insuficiență cardiacă. Din cei peste 140.000 de participanți incluși în studii, cei care beau regulat aproximativ două cești de cafea au avut un risc mai mic cu 11% de insuficiență cardiacă decât cei care nu consumă cafea. Cu toate acestea, riscul este mai crescut pentru cei care beau în medie cinci sau mai multe căni pe zi. Moderația este cheia!

7 studii fără rost - Cafea și insuficiență cardiacă

     7. Multi-vitamine

   O pastilă cu multi-vitamine pe zi poate reduce riscul de a dezvolta cancer, spune un studiu recent publicat în Journal of the American Medical Association. Cercetările au urmărit aproape 15.000 de medici de sex masculin (cu vârsta de 50 ani sau mai mult) pentru mai mult de un deceniu. Jumătate dintre participanți au luat o pastilă cu multi-vitamine zi de zi, în timp ce ceilalți au luat o pastilă placebo, tot zilnic. La sfârșitul studiului, datele au arătat că bărbații care au luat multi-vitamine zilnic au prezentat forme de cancer cu 8 la sută mai puțin decât cei care au luat pastila placebo. Totuși studiul nu explică modul în care multi-vitaminele luate zilnic protejează împotriva cancerului, dar este în concordanță cu cercetările anterioare care arată că dietele bogate în vitamine și minerale sunt legate de rate mai mici de cancer.

7 studii fără rost - Multivitamine