Experții susțin că durerile de spate sunt cauzate de mușchii abdominali, care au menirea să ne țină drepți atunci când stăm jos și în picioare. Dar, în cazul în care aceștia slăbesc, apare tendința ca mușchii spatelui, tendoanele, ligamentele și discurile coloanei să se întindă excesiv, ceea ce provoacă durere.

   Un nou model de tricou produs de firma Pelham & Strutt dorește a fi un tricou pentru dureri de spate care funcționează ca un fel de proteză (centură) pentru spate pentru că păstrează umerii și coloana vertebrală în alinierea corectă, prin susținerea mușchilor de bază, prevenind astfel o cauză importantă a durerilor de spate.

Tricou pentru dureri de spate 3

Săgețile roșii arată cum funcționează benzile de compresiune pe corp pentru o aliniere corectă și pentru a reduce durerea cauzată de o postură incorectă

   Tricoul are în componență mai multe benzi cu rolul de compresiune, care constrâng corpul să rămână într-o poziție dreaptă și cât mai corectă. Producătorul a lucrat peste doi ani pentru a-l aduce la forma actuală, împreună cu un fizioterapeut, Judith Pitt-Brooke, care a declarat: „Eu sunt întotdeauna sceptică în ceea ce privește vindecările miraculoase, dar, de data asta, acest tricou chiar funcționează și a dat rezultate remarcabile atât pentru mine cât și pentru clienții care l-au testat. Efectul de compresie trage corpul în spate și, de asemenea, te face să ai mai multă încredere în postura ta.”

Tricou pentru dureri de spate 1

   Tricoul ajută mușchii să lucreze mai mult și astfel să se tonifieze, chiar în timp ce stai degeaba. El îmbunătățește postura superioară a spatelui, dar are efect de stimulare și asupra parții inferioare. De asemenea, tricoul obligă purtătorul să stea drept și alină durerile de spate la cei care deja le au, promițând să ne scape de consecințele orelor în șir petrecute într-o poziție greșită a spatelui. Deoarece se mulează extrem de bine pe corp, mai are un avantaj major, acela de a estompa „șunculițele” de pe abdomen.

Tricou pentru dureri de spate 2

   Acest articol de îmbrăcăminte nu este totuși ieftin: un tricou pentru bărbați costă 50 £ (lire sterline), în timp ce prețul unuia pentru femei este 49 £.