În general, este destul de ușor să-ți dai seama când copilul are nevoie de un scutec nou, datorită minunii care este aparatul digestiv al sugarilor și prin sistemului olfactiv uman. Dar, dacă nasul nu vă ajută, puteți folosi așa-numitele scutece inteligente care pot detecta chiar și cel mai mic semn de umezeală sau alte „acumulări” în scutecul unui copil – anunță pe site-ul său Exmobaby, care produce îmbrăcăminte specială pentru nou-născuți și sugari. Fiecare articol de îmbrăcăminte din linia Exmobaby include un senzor care monitorizează și semnele vitale ale copilului. Hainele evaluează starea copilului de-a lungul zilei, precum și în cursul nopții, în somn.

Scutece inteligente

   Părinții nou-născuților primesc mesaje text (SMS) și alertele prin email pe telefoanele lor mobile (smart-phone-uri), calculatoare personale și alte dispozitive. Acestea apar în mod automat, imediat și în timp real, deci schimbarea scutecelor nu se mai bazează pe ghicit, ci se apropie mai mult de știință (!). Probabil, scutece similare ar fi bune și pentru unii adulți (de exemplu, cei care suferă de Alzheimer).

   Dacă nu sunteți mulțumiți de aceste scutece, există o altă alternativă: olița iPotty care permite părinților să-i atașeze un iPad. În acest fel, juniorul are la ce căsca gura, iar aplicațiile oliței îi pot recompensa pe cei mici, după fapte. Chiar se lucrează în prezent pentru a putea atașa și adapta olița alte tipuri de tablete, în afară de iPad, anunță compania CTA Digital.

Olița iPotty

   Să nu se mire nimeni dacă peste mai mulți ani copilul, acum mare, a rămas cu deprinderile învățate în copilărie de la părinți.

Comunicare și Internet