Cercetătorii de la Universitatea din Washington sunt aproape de a crea un prezervativ care poate fi utilizat de femei și care poate proteja împotriva sarcinilor nedorite și a bolilor prin transmitere sexuală, inclusiv HIV. Ulterior, după utilizare, prezervativul se dizolvă în interiorul corpului uman. Prezervativul dizolvabil nu numai că blochează sperma, dar poate elibera și un amestec puternic de medicamente anti-HIV și preventive (contraceptive hormonale) după ce a fost folosit.

Prezervativ 2

   Prezervativul este o pânză țesută, în straturi subțiri, din fibre extrem de mici (de dimensiuni nano-metrice), printr-o metodă cunoscută și numită electrospinning (electro-filare). Electrospinning folosește un impuls electric pentru a trage foarte fin (de obicei pe scară micro sau nano) fibre dintr-un lichid. Cercetarea a fost sponsorizată cu un miliard de dolari americani de o fundație (Bill & Melinda Gates Foundation). Rezultatele au fost publicate săptămâna trecută în jurnalul Plos One.

Prezervativ 1

   Prezervativele sunt concepute astfel încât fibrele să aibă proprietăți diferite de dizolvare. Una dintre țesături se dizolvă în câteva minute, oferind utilizatorilor o protecție imediată, în timp ce țesăturile din alte materiale se pot dizolva treptat, pe parcursul a câteva zile, oferind o alternativă la pilula contraceptivă.

Prezervativ 3

   Cercetătorii consideră că tehnologia este mult mai discretă, dar admit că oamenii s-ar putea să aibă unele îndoieli. Partenerii, când doresc să facă sex, oare o să utilizeze acest prezervativ în mod efectiv? Pentru că, într-adevăr, există mai multe opțiuni deja bine-cunoscute și folosite frecvent. Prezervativul dizolvabil din fibre ultra-subțiri care a fost creat să fie folosit de femei are și marele avantaj că este ecologic după utilizare.