A fost proiectată o casă care se „metamorfozează” în opt configurații diferite, în funcție de starea vremii. De exemplu, dormitorul se poziționează în fiecare dimineața către răsărit, iar camera de zi se rotește astfel încât să capteze în mod constant lumina soarelui, în timp ce casa generează energie prin intermediul panourilor solare. Această nouă casă cu proprietăți incredibile de pliere este capabilă să aibă înfățișări diferite pentru a se adapta la condițiile sezoniere, meteorologice și chiar astronomice. Casa dinamică este compusă din două dormitoare, un living în plan deschis și o baie, dar poate fi adaptată pentru a se potrivi și altor nevoi sau unor situații de viață diferite.

Casa dinamică 3

   Locuința revoluționară se bazează pe munca unui matematician de la începutul secolului trecut, care a descoperit o modalitate de a împărți un pătrat în 4 parți (bucăți) și de a le rearanja într-un triunghi echilateral. Deci acest proiect este doar matematică aplicată.

Pătrat - triunghi echilateral

   Flexibilitatea casei care se deplasează de la sine permite adaptarea la orice anotimp, fiind proiectată pentru a rezista la temperaturi extreme (sub-arctice sau caniculare), de la zi la noapte. Zidurile externe groase și grele se pot transforma în pereți interni din sticlă, care la rândul lor pot deveni fațade, mișcarea lor făcându-se pe șine; ușile pot deveni ferestre și viceversa. Casa a fost proiectată și realizată de doi arhitecți britanici și a fost numită „D House”, adică casa dinamică (D = dinamic).

Casa dinamică 1

Casa dinamică 2

   Pentru a vizualiza un video cu mai multe explicații, accesați D House.

Sursă: DailyMail.co.uk.