Părinții pot acum limita viteza de deplasare a mașinilor pe care le folosesc copii lor cu ajutorul unui nou tip de cheie de contact care va fi introdusă pe piața din Marea Britanie luna viitoare. Cheia este produsă de Ford, se numește MyKey, și poate pune restricții asupra șoferilor, folosind taste speciale. Autovehiculul recunoaște mai multe chei diferite care pot fi setate și ajustate în funcție de cerințele proprietarului, de la o cheie principală (master). Părinții pot programa (seta) o serie de restricții privind mașinile lor, atunci când le dau copiilor spre utilizare.

Cheie

   Sistemul MyKey poate limita viteza autoturismului condus de un tânăr până la 80 mph (129 km/oră) și poate fi programat pentru a limita volumul sistemului audio la 44 la sută, pentru a se asigura că tinerii sunt mai puțin distrași de muzică sau poate dezactiva sistemul de sunet cu totul, dacă șoferul și pasagerii nu poartă centuri de siguranță. De asemenea, împiedică șoferii să dezactiveze tehnologiile de siguranță, cum ar fi de exemplu controlul stabilității care pot ajuta la prevenirea accidentelor (previne pierderea controlului mașinii pentru șoferii neexperimentați) și poate fi programat să avertizeze șoferul când combustibilul este pe terminate, mai devreme decât în mod normal.

Cheie pentru adolescenți (Ford)

   Sistemul MyKey a fost disponibil în SUA din 2009 și Ford l-a dezvoltat pentru Regatul Unit, unde șoferii sub 25 de ani sunt implicați într-un accident mortal de circulație de două ori mai mult decât ceilalți. „Părinții iubesc MyKey, pentru că îi ajută să reducă riscul de expunere a adolescenților la volan”, a declarat reprezentantul Ford.

Cheie pentru adolescenți (Ford) 1

   Cheia va fi inițial disponibilă doar pe modelul Ford Fiesta, cel mai bine vândut în Marea Britanie, începând cu luna decembrie și va fi introdus pe întreaga gamă Ford până în 2015.

Cheie auto

   Aștept unele sisteme similare și la alte autoturisme de mare putere, de care România este plină. Teribilismul și inconștiența copiilor noștri este devastatoare pe acest segment.

Sursă: SWNS.com