MasterCard Worldwide, în colaborare cu Standard Chartered Bank din Singapore, a lansat primul card de plată interactiv, folosind tehnologia cu display (MasterCard’s Display Card), care anunță următoarea generație de carduri pentru plați.

   Display Card MasterCard, conceput și realizat de NagraID Security, arată și funcționează aproape exact ca un card obișnuit de credit/debit sau card pentru ATM-uri, dar dispune de un ecran LCD încorporat și butoane sensibile la atingere, care permit deținătorului de card să genereze o parolă unică (One Time Password – OTP), ca măsură de securitate pentru autentificare.

Master Card

   În prezent, instituțiile bancare au nevoie de un nivel mult mai mare de securitate pentru serviciile pe care le oferă online și utilizează un token de autentificare separat sau alte dispozitive conexe. Inovația constă în faptul că se combină funcționalitatea unui card de plată standard și a dispozitivului de autentificare (separat) într-unul singur, cardul cu display, care dă și posibilitatea clientului să genereze o parolă unică. În viitor, acest card ar putea încorpora funcții suplimentare și să fie capabil să indice alte informații în timp real, cum ar fi soldul creditelor disponibile, punctele de loialitate sau de recompensă, tranzacțiile recente, precum și alte informații interactive.

   Începând cu luna ianuarie 2013, toate băncile Standard Chartered vor utiliza cardul pentru banking online, ca un nou dispozitiv de securitate personală pentru tranzacțiile cu risc ridicat, cum ar fi plățile sau transferurile de sume foarte mari sau schimbarea datelor personale.

   Știrea a fost transmisă printr-un comunicat de presă de MasterCard Worldwide în data de 6 noiembrie a.c.