Nissan este pe cale de a produce materiale plastice (sintetice) care reproduc la atingere pielea de pe degetele umane. Poate suna un pic extravagant, dar inginerii de la Nissan ne asigură că acestea vor fi folosite în curând. Scopul a fost întotdeauna de a crea materiale care să facă oamenii să interacționeze cu autovehiculul, creându-le cele mai plăcute sentimente. Și, dacă te gândești bine, atunci când vine vorba de senzații tactile, ce este mai plăcut și reconfortant decât a ține mâna cuiva?

   Cercetătorii au examinat patru factori cheie pe care trebuie să-l aibă materialul sintetic pentru a se potrivi cu sentimentul și senzația confortabilă de atingere a unui alt om: flexibilitate, temperatură, netezime și umezeală. Pielea umană falsă va fi folosită pentru a decora interiorul autovehiculelor, ca tapițerie auto, în spiritul „high-touch”.

        Nissan (material plastic)                                                                            Deget uman

   Materialele naturale și materialele plastice folosite în prezent reușesc în mare măsură să fie plăcute la atingere și să ofere senzația de lux, clienții având o preferință clară pentru materialele „soft touch”. Noul material, care poate ușor fi numit piele umană falsă, dorește să ofere o iluzie de foarte bună calitate. Și într-adevăr este o „iluzie”, deoarece acesta este tot un material plastic (sintetic) care va putea să acopere aproape orice suprafață în interiorul unei mașini, dar având caracteristici tactile deosebite. Față de piele și alte materiale naturale, care sunt destul de scumpe, pielea umană falsă va avea un preț rezonabil, asigură cercetătorii de la Nissan.

Piele umană falsă pentru autovehicule

Sursă: jalopnik.com