În luna iunie a. c., cercetătorii de la Universitatea din Indiana (SUA) au efectuat un studiu și au descoperit că femeile înșală aproape la fel de mult ca și bărbații: 23 la sută dintre bărbați și 19 la sută dintre femei au admis că sunt infideli. Cu toate acestea, motivele femeilor și ale bărbaților sunt adesea diferite, femeile fiind mai mult conduse de latura emoțională. Cercetătorii au publicat și primele 10 semne, atât pentru femei cât și pentru bărbați, care ar putea conduce la infidelitate din partea partenerului de viață.

     Pentru BĂRBAȚI (prin stilul „am auzit”)

   Semnul 1: Ea își acuză bărbatul că o înșală. Acest semn este de fapt comun și reprezintă o încercare de a distrage atenția și de a da vina pe celălalt, de a proiecta propriul comportament necinstit asupra partenerul. De asemenea, în cazul în care o femeie știe că șotul a fost infidel sau nu mai are încredere în el, atunci ea ar putea fi tentată să facă același lucru; o femeie rănită poate să încerce să echilibreze „scorul”.

   Semnul 2: Dacă o femeie începe brusc să facă sport, să frecventeze anumite cursuri, să aibă un hobby sau să fie interesată de lucruri de care nu i-a păsat niciodată, atunci ar putea exista un bărbat pe care încearcă să-l impresioneze sau pentru care a dezvoltat o pasiune. Desigur, o pasiune nu duce întotdeauna la înșelat, dar acest lucru poate fi un semn că motivația emoțională există.

   Semnul 3: Îi spune șotului că are nevoie de mai mult spațiu, îndepărtându-l practic din dormitor. Unele cupluri folosesc o perioadă de separare pentru a-și salva căsătoriile, dar ar trebui să fie o decizie reciprocă, a ambilor parteneri. O femeie nu poate solicita o îndepărtare față de partenerul ei, fără o explicație solidă.

   Semnul 4: Femeia începe să sugereze că nu e fericită. Comentariile despre un romantism exagerat, de nevoia de mai mult sau despre un viitor puțin probabil cu actualul partener nu sună ca amenințări goale. Cea care spune aceste lucruri și trage concluzia că șotul ei nu mai poate să-i ofere ceea ce are nevoie și ce tânjește (dragoste, mângâieri, flori etc.), probabil a găsit pe cineva care poate să facă toate acestea.

   Semnul 5: Are o prietena nouă cu care își petrece în ultima perioadă majoritatea timpului și pe care partenerul ei nu a întâlnit-o. Pentru început, nu poate fi chiar ceva ieșit din comun, dar dacă refuză să dea mai multe relații despre prietenă și nu o prezintă șotului, atunci lucrurile pot să arate altfel. În acest timp, nu este o certitudine că te înșală, dar poate fi încercarea apei din piscină cu degetul și apoi să urmeze scufundarea.

   Semnul 6: Își face planuri sau și le schimbă la ore nepotrivite sau chiar la… miezul nopții. Dacă  întârzie multe ore și acest lucru devine constant, atunci trebuie pusă la îndoială loialitatea ei.

   Semnul 7: Începe să dea exemple dese despre persoane care înșală sau sunt înșelate: prieteni, rude, vecini sau chiar persoane complet necunoscute (aproape nimeni nu vrea să creadă ceea ce este mai rău, indiferent de cât de evidente ar fi lucrurile). Atunci este destul de probabil că doamna a înșelat și ea.

   Semnul 8: Are un interes brusc despre programul și locurile unde se desfășoară activitățile partenerului ei. Dacă ea începe să dorească dintr-o dată să știe planurile omului de lângă ea pentru a doua zi sau pe termen mai lung, atunci ar putea elabora propriile planuri împreună cu altcineva.

   Semnul 9: Găsește scuze pentru a nu mai face sex. În cazul în care de fiecare dată se scuză că este prea obosită, e balonată etc. sau nu vrea să fie intimă cu partenerul, atunci sunt mari șanse ca să se fi culcat cu altcineva.

   Semnul 10: Este apatică și lipsită de viață în familie. În cazul în care a găsit un alt om care este capabil să-i satisfacă nevoile emoționale, ea își va pierde entuziasmul în relația actuală de cuplu sau chiar poate deveni extrem de irascibilă și pusă mereu pe ceartă.

    Pentru FEMEI (prin stilul „sfaturi”)

   Semnul 1: Uită-te după schimbări în obiceiurile partenerului tău. Dacă începe să dea o atenție deosebită esteticii corporale, asupra îmbrăcămintei, cosmeticilor etc. fără o explicație serioasă, el poate încerca să intre în grațiile unei alte femei.

   Semnul 2: Un soț care înșală sau duce o viața dublă adesea este extrem de obosit și profită de orice moment pentru a trage un pui de somn. De asemenea, ca un rezultat al conștiinței sale vinovate, îl puteți găsi treaz în toiul nopții, chiar și la calculator, dând mesaje sau vorbind pe chat cu iubita sa.

   Semnul 3: Fii foarte atentă la accesoriile și obiectele aleatorii din casă, pentru că e mult prea ușor pentru o altă femeie să piardă accidental anumite lucruri personale după un duș. Trebuie să știi ce este al tău și ce nu-ți aparține. De asemenea, dacă soțul îți cumpără un parfum nou, pe neașteptate, ar putea fi același cu al iubitei sale, astfel mirosul acestuia nu va mai fi suspicios.

   Semnul 4: Dacă soțul este implicat într-o relație cu altcineva, atunci entuziasmul său se va arăta în timp. El va aduce în mod constant vorba despre femei într-o conversație, iar treptat va începe să-și piardă interesul pentru vacanțe împreună cu tine și pentru planuri pe termen lung.

   Semnul 5: Trișorul are nevoie să-și petreacă mai mult timpul cu amanta lui, așa că va găsi diverse scuze pentru a fi departe de casă: lucrează până târziu, e plecat într-o călătorie de afaceri, are de rezolvat multe alte lucruri care până acum nu erau importante sau pur și simplu nu dă explicații.

   Semnul 6: Unele dintre semnalele cele mai evidente sunt cele vechi povestite prin cărți sau văzute în filme. Dacă el îți spune că a angajat o nouă asistentă, secretară sau are o altă colaboratoare în afaceri și face remarca că nu e deloc frumoasă sau atractivă, și mai târziu vei descoperi că e o femeie absolut superbă, atunci chiar este un semn mare de întrebare.

   Semnul 7: Dacă soțul devine din ce în ce mai atent la utilizarea telefonului mobil, începe să se eschiveze în timpul convorbirilor, îl închide fără motiv, vorbește din altă cameră sau face un obicei prin exprimarea „te sun eu înapoi”, dacă devine nervos și inconfortabil, atunci el ar putea ascunde ceva.

   Semnul 8: Un soț care înșală, nu este interesat de sex și devine „prea obosit” pentru tine. Pe de altă parte, un trișor atent va ști că ar putea fi suspectat de infidelitate dacă există o schimbare în rutina sexuală și poate să facă tot ceea ce este nevoie pentru a menține normalitatea.

   Semnul 9: Un infidel prudent va șterge frecvent istoricul calculatorului și telefonului pentru a evita să fie prins. Totuși o femeie deșteaptă și pricepută în domeniu va putea găsi dovezi online, chiar dacă nu folosește numele lui pentru navigare.

   Semnul 10: Observă dacă există schimbări în mașina lui (de exemplu dacă radioul este setat pe alte posturi, pe care de niciunul dintre voi nu le ascultă în mod normal). Poți testa, de asemenea, pentru a vedea dacă cineva a fost în patul vostru: ascunde ceva mic sub o pernă. Mai târziu, verifică pentru a vedea dacă lipsește.

   Există o mare diferență între semne: cele ale bărbaților sunt mai transparente, ei își pot pune doar întrebări, pe când cele ale femeilor sunt aproape certe, șotul le înșală, numai că trebuie și dovedit. Așadar, majoritatea cercetătorilor au fost de genul feminin. Semnul 8 este chiar absurd: dacă nu te culci cu nevasta, înseamnă că o înșeli; dacă te culci cu ea în normalitatea știută, înseamnă iar că o înșeli, dar ești deștept. Cum să procedeze atunci bietul șot? Oricum dă de „bănuit”…

   UN SFAT PERSONAL: Acesta este doar un studiu despre infidelitate, făcut pe poporul american. Nu toată lumea înșală, iar aparențele sunt mereu interpretabile. „Semnele” enumerate aici sunt pentru cei care și-au pierdut încrederea în partenerul de viață sau pentru cei care căuta mereu motive. Și rețineți: GELOZIA ESTE MAI PUTERNICĂ DECÂT ADEVĂRUL!