Vă prezint câteva idei și soluții neobișnuite, cu utilitate practică, care nu sunt folosite pe scară largă în țărișoara noastră. Pentru că nu este o țară obișnuită… Până la urmă o idee inovatoare și creativă sau o soluție ieșită din comun, care poate fi chiar genială, nu garantează reușita și nu conduce neapărat la un succes de piață. Din contră, uneori astfel de idei mărețe s-au dovedit neprofitabile pentru micii întreprinzători, dar în general au produs și îmbogățiri neașteptate, venite peste noapte.

   Simplitatea acestor soluții neobișnuite le recomandă cu prisosință pentru uzul general. Comentariile mele sunt de prisos.

Cric

   Notă: cricul gonflabil este un sac de ridicare pneumatic, un fel de airbag, care este umflat cu aer, fără să folosească o componentă hidraulică. De obicei, sacul este dezumflat pentru a fi reutilizat ulterior. Există cricuri gonflabile pentru obiecte sau încărcături mari, cum ar fi un avion.

Soluții neobișnuite - Cric

Leagăn

Legănat

Linguriță

   Curiozitate: când o persoană se privește în adâncitura unei linguri sau lingurițe din metal, ca într-o oglindă normală, se va vedea cu capul în jos în reflexie. Explicația este simplă: lingurile și lingurițele sunt concave (cu o adâncitură spre interior) și lumina se reflectă în diagonală. Partea de sus a lingurii se reflectă în jos, iar partea inferioară se reflectă în sus.

Soluții neobișnuite - Linguriță

Cântar

Cântar

Oală

Oală

Oală 1

Priză

Cablu electric

Ștecher

   Notă: cuvântul ștecher sau ștecăr provine din limba germană (Stecker) și este o fișă de curent, piesa care face legătura între un consumator și priză.

Soluții neobișnuite - Ștecher

Capac

Soluții neobișnuite - Capac

Uscător rufe

Uscător rufe

Vază

Soluții neobișnuite - Vază