Sistemul este numit „The Happiness Counter” și își propune să încurajeze zâmbetul natural în viața noastră de zi cu zi. Happiness Counter a primit anul acesta premiul Good Design Award and Good Design Best 100. Este echipat cu un aparat de fotografiat digital Sony (Cyber Shot), care folosește o tehnologie de recunoaștere a zâmbetului pe fețele oamenilor. Echipa care l-a proiectat și realizat consideră că acest sistem de activare a zâmbetului are potențialul de a crește productivitatea și moralul la locul de muncă. De exemplu, „Contorul fericirii” ar putea fi instalat la intrarea într-un birou sau într-o o sală de ședințe, accesul fiind permis numai celor care zâmbesc. Creșterea numărului de zâmbete la locul de muncă va crea o atmosferă destinsă pentru toată lumea și aceasta ar putea fi în măsură să conducă la idei ingenioase și la creșterea randamentului întregii echipe.

         ●        ●        ●        ●        ●        ●        ●

         ●                ●        ●                ●        ●

         ●               ●        ●               ●        ●

         ●               ●        ●                ●        ●

         ●        ●        ●        ●        ●        ●        ●

        ●         ●        ●        ●        ●        ●        

                 ●        ●        ●        ●                ●

●        ●         ●        ●        ●                ●        ●

   Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au produs un frigider care folosește așa numita tehnologie „Contorul fericirii”. Dacă senzorul de lumină atașat înregistrează un zâmbet pe fața persoanei care se află în dreptul frigiderului, sistemul deblochează automat ușa acestuia. Cu alte cuvinte, impune utilizatorilor să afișeze un zâmbet pentru a activa deschiderea ușii (dacă nu zâmbește, utilizatorul trebuie doar să tragă ceva mai tare de ușă). Cercetătorii au efectuat o serie de studii pentru a testa eficacitatea acestui sistem și au constatat că participanții au zâmbit forțat în primele zile de utilizare a noii tehnologii, comparativ cu ziua a 10-a, când au avut un zâmbet mai apropiat de cel natural.

Frigider zâmbitor

   „Suntem de părere că Happiness Counter va încuraja natural actul de a zâmbi în multitudinea de frustrări de zi cu zi, oferind astfel o stare de spirit pozitivă și o comunicare mai buna între oameni”, a declarat un purtător de cuvânt într-un videoclip al produsului (îl puteți vizualiza pe Vimeo.com).