Unii oameni din lumea în curs de dezvoltare ar putea, în curând, să privească viața într-un mod cu totul nou, datorită unor seturi noi de lentile. Eyejusters sunt ochelari auto-reglabili care pot fi focalizați de către persoana care îi poartă prin simpla rotire a unui buton, aflat pe cadru ochelarilor. Utilizatorul răsucește selectorul până când obiectul la care se uită îi apare clar în centrul lentilei, ceea ce înseamnă că perechea de ochelari face și un test de vedere.

Ochelari pentru săraci 4

The glasses can be adjusted using a dial on their side, allowing wearers to simply twist the dial until they can see clearly.

   Ideea din spatele creării ochelarilor este simplă și a fost dezvoltată inițial în anii 1920. Numită SlideLens, această tehnică funcționează prin alunecarea unei lentile peste alta până când imaginea devine clară pentru utilizator. Acest lucru permite utilizarea ochelarilor fără prescripție medicală, deci fără un consult de specialitate.

Ochelari pentru săraci 1

The glasses use a ‘sliding lens’ design to change the strength of the lens.

   Owen Reading, co-fondator la Eyejusters, a declarat: „Suntem bucuroși că ochelarii noștri sunt deosebit de utili în unele părți ale lumii, în țările în curs de dezvoltare, unde există foarte puțini oftalmologi și oamenii nu au posibilitatea de a obține o prescripție pentru o pereche de ochelari.” Compania a vândut ochelarii la ONG-uri și organizații de caritate din Sudan, Uganda, Camerun, Maroc și India.

Ochelari pentru săraci 2

The glasses allow people to alter their own prescription over time as their eyesight changes.

   Conform datelor furnizate de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), peste 670 de milioane de oameni din lume au nevoie de ochelari, dar nu sunt în măsură să-i obțină. Eyejusters sunt de vânzare în S.U.A. pentru 40 $ (25 £). „O mulțime de oameni au diferite perechi de ochelari pentru citit sau alte diverse activități, dar aceștia sunt doar o pereche de ochelari care fac totul”, a mai spus Owen Reading. Pe viitor urmărim să îmbunătățim tehnologia și să-i facem mai subțiri și mai ușori.

Ochelari pentru săraci 3

The glasses are already being trialled in Malawi as a low cost way to improve people’s sight.

Sursă: MailOnline