Smart Forstars, un concept nou de autovehicul electric, a fost prezentat prima dată la Salonul Auto de la Paris în anul 2012. Mașina are un proiector în capotă, permițând ca orice perete să fie transformat imediat într-un ecran de proiecție sau de cinema. Proiectorul poate fi controlat atât din interior cât și din exterior, deoarece are butoane prevăzute și pe capotă.

Smart Forstars (ieftin)

    Șeful de la firma Smart, Annette Winkler a declarat: „Este cel mai ieftin automobil electric de serie din Europa. Pe lângă faptul că nu poluează și este rapid, oferă posibilitatea de a seta temperatura perfectă în interior cu un smart-phone, iar alimentarea se poate face de la orice priză normală. Acumulatorul puternic și proiectorul integrat, pot transforma orice curte sau spațiu într-un cinematograf în aer liber.”

Smart Forstars 1

   Proiectorul integrat în capota din față a autovehiculului este acționat prin Bluetooth de la un iPhone. Un sistem de sunet performant, cu difuzoare suplimentare în orificiile de ventilație din spatele ușilor, proiectează sunetul și în afara mașinii. Proiectorul este controlat de o aplicație specială de pe iPhone care poate funcționa și ca un radio și totodată poate controla temperatura din interiorul mașinii, chiar de la distanță.

Smart Forstars 2

   Smart speră că mașina va fi utilizată în toate orașele din lume. Ea are un acoperiș din sticlă ca un parasolar pe partea exterioară a parbrizului. În loc de convenționalele oglinzii retrovizoare, Smart Forstars dispune de un smart-phone integrat și așezat într-un suport în partea de sus a parbrizului. Astfel, conducătorului auto vede ce se întâmplă pe drum, în spate, cu ajutorul unei camere video integrate.

Smart Forstars 4

   Un cuplu de 135 Nm (newton-metru) îi conferă o accelerație remarcabilă și ajută autovehiculul să depășească alte vehicule cu cea mai mare ușurință. Vehiculul poate ajunge la o viteză de peste 130 km/h și acumulatorul litiu-ion are o capacitate de 17,6 kWh.

Smart Forstars 3

Sursă: Daily Mail