În ultimii ani, traficul de date de pe Internet a crescut puternic datorită numărului tot mai mare de utilizatori ai rețelelor sociale. Potrivit Intel România: „aproape 640.000 Go din datele IP globale sunt transferați pe Internet în doar 1 minut” (fiecărui dispozitiv conectat la Internet îi este atribuit un număr unic de identificare cunoscut ca adresă IP – Internet Protocol; o adresă IP are din patru șiruri de cifre separate prin puncte și arată ceva de genul 127.00.06.11.)

   În acest moment, numărul dispozitivelor conectate este egal cu cel al populației lumii, iar în următorii 5 ani e de așteptat ca numărul gadget-urilor cu acces la rețeaua globală să se dubleze. Tot până atunci, o persoana care va dori să vizioneze tot conținutul video care trece prin rețelele IP într-o secundă, ca avea nevoie de 5 ani.

   Intel, dar și alte companii din industria de profil, fac eforturi pentru a ține pasul cu evoluția Internetului. „Procesul a început deja și primele rezultate sunt foarte bune datorită unei linii de produse care a crescut continuu performanța centrelor de date: procesoarele Intel Xeon E5. Noile procesoare oferă o mai bună performanță pentru centrele de date”, anunță Intel. Compania va folosi o nouă generație de platforme de comunicare, Crystal Forest, care va crește performanța și siguranța rețelelor pentru a face față traficului de date.

   Ne petrecem viața mai mult pe Internet (în lumea virtuală) decât în lumea reală. Acest lucru este demonstrat de statistici, care arată fără dubii că Internetul a devenit un furnicar veritabil. Astfel, în fiecare minut:

Internet (într-un minut)

  •   sunt vizitate 6 milioane de pagini și profiluri Facebook;
  •   sunt postate 100.000 de tweet-uri;
  •   pe YouTube sunt încărcate 30 de ore de conținut video;
  •   20.000 de fotografii sunt vizualizate pe Flickr;
  •   sunt descărcate 47.000 de aplicații.

Într-un minut

   Totodată, în fiecare minut, pe întreg globul se nasc numai 250 de copii. Pe site-urile porno online sunt în schimb peste 2 milioane de utilizatori tot în fiecare minut. Fără alte comentarii…