Cu un simplu clic din tocuri, o pereche de pantofi dotată cu un sistem GPS, poate ajuta orice bărbat să-și găsească mai ușor drumul spre casă. Pantofii au fost creați de designerul britanic Dominic Wilcox, pe principiul că nicăieri nu este ca acasă. Pantofii cu GPS sunt programați pentru a vă ghida înapoi spre locuința dumneavoastră, indiferent unde vă aflați în lume.

Pantofi cu GPS 1

   Wilcox a fost inspirat de filmul Vrăjitorul din Oz. Protagonista, Dorothy Gale, care pornește într-o căutare, vrea să se întoarcă acasă după ce a străbătut țara fanteziei din Oz. „M-am gândit că Dorothy ar putea să dea un clic pe pantofii ei și aceștia s-o conducă acasă”, spune el pe site-ul său oficial.

Pantofii cu GPS

   Cu această idea, a fost produs un prototip complet funcțional: o pereche de pantofi din piele pentru bărbați care includ un receptor GPS încorporat în călcâiul pantofului stâng și o antenă într-o etichetă roșie atașată la spate. Utilizatorii trebuie să încarce în pantofi destinația lor preferată prin intermediul unui software de cartografiere la comandă și un cablul USB, apoi, pentru a activa GPS-ul, trebuie să dea un simplu clic pe tocuri.

Pantofi cu GPS 2

   Fiecare pereche de pantofi dispune de o serie de lumini cu LED-uri: pantoful drept are o bară de progres care arată cât de departe trebuie să meargă purtătorul, în timp ce pantoful stâng prezintă un inel de lumini care arată purtătorului dacă se îndreaptă în direcția cea bună.

Pantofi cu GPS 3

   Pantofii au fost comandați, ca parte din Proiectului Global Footprint din Northamptonshire (Anglia), cu ocazia celebrării istoriei pantofilor și a industriei de încălțăminte.

   Credeți că va purta cineva acești pantofi? Sunt oare utili sau reprezintă o simplă extravaganță? Timpul ne va arăta. Designerul spune că s-a inspirat de la pantofii unei fete, dar a proiectat pantofi bărbătești (!). Probabil un model pentru femei era mult mai greu de realizat și nu avea nici căutare. Pantofii cu GPS ar putea să-i ajute și pe cei care nu mai știu unde stau…

Sursă: Mashable