Am selectat câteva legi ciudate care sunt valabile sau au rămas valabile după multe sute de ani, care sunt într-adevăr ciudate pentru zilele noastre și pentru nivelul de civilizație la care au ajuns unele țări puternice ale Europei. Distracție plăcută!

   1. În Zurich au fost amenajate niște „Cabine pentru sex”. Sunt doar locuri pentru ca bărbații să-și parcheze mașinile, în timp ce fac sex cu prostituate, fără perturbarea liniștii cartierului. Mare afacere!

Legi ciudate - Cabine pentru sex

   2. În Anglia este ilegal să chemați un taxi și să mergeți cu el, dacă aveți ciumă. Îmi pare rău, va trebui să folosiți transportul public, pentru care nu există restricții de acest fel.

Ciumă

   3. Dacă trebuie să urinezi în public, și se întâmplă să vă găsiți tot în Anglia, puteți face pipi doar pe roata din spate a unei mașini și să păstrați mâna dreaptă pe vehicul în orice moment. E greu de spus cât de eficient este, dar e perfect legal, iar explicațiile sunt destul de clare.

Urinat în public

   4. Tot în Elveția, din anumite motive neexplicate, este ilegal să se spele o mașină între-o zi de duminică. Bine că nu e tot în Anglia, după o săptămâna de urinat în public.

Spălarea mașinii duminică

   5. În Scoția e împotriva legii să fii beat în timp ce ești în posesia unei vaci, adică să plimbi vaca beat. Ce se întâmplă însă dacă aduci vaca de la cârciumă, unde a băut toată ziua?

Legi ciudate - Beat cu vaca

   6. În Germania este ilegal să mergi fără combustibil pe autostradă. Dar este și greu să rămâi fără combustibil, la ce rețea de utilități au.

Fără combustibil

   7. În Franța este ilegal să numești un porc „Napoleon”. O banalitate în categoria legi ciudate.

Legi ciudate - Porcul Napoleon

   8. Tot în Anglia este împotriva legii ca un băiat în vârstă de până la 10 ani să vadă un manechin gol. Dar odată ce a trecut de 10 ani, el este liber să plece la toate cluburi de striptease și să vadă toate „manechinele” care-i plac.

Legi ciudate - Manechin gol