În Elveția a fost produsă cea mai mică armă din lume, respectiv cel mai mic pistol. Aceasta are denumirea nesemnificativă C1ST și este un revolver care cântărește numai 20 de grame, are 5,5 cm în lungime, 3,5 cm în lățime și doar 1 cm grosime. Nu vă gândiți că este un revolver de jucărie! Aceasta miniatură are toate caracteristicile unui pistol normal, funcționează și poate folosi muniție adevărată, care însă este minusculă, adică niște cartușe de 2,34 mm.

      Cel mai mic pistol           Cel mai mic pistol 1

      Cel mai mic pistol 2           Cel mai mic pistol 3

     Modelul se comercializează numai în două variante: cel din argint, cu mâner placat cu lemn, care are un preț de 5500 dolari americani și cel din aur, de 24 de carate, care are un preț pornind de la 20 000 de dolari, cu încrustări de diamante, în special pe mâner.

Cel mai mic pistol 4

      Cumpărătorii pot să-l utilizeze în cazuri extreme, dar ar fi într-adevăr ilari să se apere cu un astfel de revolver. Bineînțeles, revolverul a intrat și în cartea recordurilor, pentru dimensiunile sale reduse.

Cel mai mic pistol - Guinness

       Pe site-ul www.swissminigun.ch/ apare însă o notificare: revolverul nostru miniatură nu este autorizat de către Colt’s Manufacturing LLC, New Colt Holding Corp. ori altă entitate Colt. Departamentul de Justiție al SUA a menționat că revolverul C1ST nu întrunește premisele minime de dimensiune pentru a fi importat în SUA. Ne pare rău pentru toți colecționarii din SUA care și-au arătat interesul pentru acest revolver miniatură.