Compania Logitech a lansat o tastatură lavabilă. Washable Keyboard K310 costă 39,99 euro, un preț care nu este prea piperat dacă nu te poți dezlipi de tastaturile clasice nici măcar atunci când mănânci sau bei. Riscul de a vărsa băutura, cafeaua, mâncarea sau scrumul de țigară pe tastatură este extrem de ridicat și se întâmplă, oricât ai încerca să protejezi tastatura. Curățarea ei, chiar dacă nu ai reușit să verși nimic peste ea, trebuie făcută din când în când și nu este chiar o plăcere.

   Tastatura lavabilă poate fi spălată cu mâna, la chiuvetă, oricând și poate fi scufundată în apă până la o adâncime maximă de 30 cm. Doar mufa USB este sensibilă și ați face bine să o păstrați la suprafață. În partea din spate, există mici găuri pentru scurgerea apei, care ajută ca tastatura să se usuce rapid. Butoanele, imprimate cu laser și vopsite prin tehnologia UV, oferă garanția că literele vor rămâne intacte în timpul spălării.

Tastatură lavabilă

   K310 este foarte rezistentă, iar butoanele sale pot suporta până la 5 milioane de tastări. Există 12 taste cu funcții speciale, cu ajutorul cărora se poate accesa Internetul, emailurile, jocurile sau controlul volumului printr-o singură  apăsare. Gadgetul de la Logitech are taste funcționale F, bloc numeric și este compatibil cu Windows XP, Windows Vista și Windows 7.

Tastatură lavabilă 1

   Tastatura nu trebuie să fie instalată. Ea se conectează simplu la calculator și poate fi folosită imediat. Va putea fi cumpărată în România începând din luna octombrie.

   Recomandările de utilizare ale producătorului: „Se spală numai manual. Utilizați un săpun delicat și o cârpă moale. Tastatura se scufundă în apă care are o temperatură mai mică de 50 °C (120 °F), mai puțin de 30 cm (11 inch). Nu introduceți tastatura în mașina de spălat vase. Nu folosiți materiale abrazive, alcool, solvenți sau detergenți. Nu introduceți cablul USB în apă împreună cu tastatura. Urmați instrucțiunile de spălare din Ghidul de pornire.”

Sursă: Logitech.com