Noul hotel Inter Continental Shimao Shanghai Wonderland va fi construit într-o veche carieră de piatră și va avea 19 etaje, toate acestea fiind construite sub pământ. Proiectul a început deja și va fi gata în aproximativ 2 ani, inaugurarea fiind estimată cel mai târziu la începutul anului 2015.

Hotel în carieră

   Clădirea va fi inclusă într-un complex de agrement, va avea 380 de camere și un restaurant subacvatic, pentru că actuala carieră de piatră va fi transformată într-un lac.

Hotel sub pământ 2

   Hotelul va fi cotat la 5 stele și se va afla la numai 45 de kilometri de orașul Shanghai. Cariera în care va fi construit hotelul are 100 de metri în adâncime, 240 de metri în lungime și 160 de metri în lățime.

Hotel sub pământ 1

   Turiștii care se vor caza în acest hotel vor plăti mai mult de 300 de dolari americani pentru o noapte de cazare, dublu față de prețul din alte hoteluri de lux din China. Investiția firmei Shimao se va ridica la peste 550 milioane de dolari SUA.

Hotel sub pământ

   Designul pentru acest hotel sub pământ este creat de firma britanică Atkins, care a realizat și celebra clădire Burj Al Arab din Dubai.

   Idei avem și noi românii, în schimb la partea de finanțare o ducem pe brânci. Va veni oare și la noi timpul când vom folosi măcar o parte din zonele distruse, părăsite sau dezafectate? Că avem, slavă Domnului și apar altele în fiecare an! Eu nu cred că o să mai apuc zilele acelea…

Sursă: Daily Mail (imaginile aparțin firmei Atkins)