Ultimele 5 țări din lume, ca dezvoltare economică, sunt: Yemen, Siria, Sudan, Pakistan, Jamaica și, foarte probabil, Coreea de Nord.

  Din cauza numeroaselor grupuri de rebeli și teroriști din Yemen, economia țării a avut de suferit. A pierdut aproximativ un sfert din producția de petrol, poziționându-se astfel pe locul întâi în topul celor mai proaste economii ale lumii, potrivit unui clasament citat de Business Insider. Deși este o țară foarte bogată în resurse naturale, Yemen reușește cu greu să atragă investitori, din cauza triburilor care au pretenții tot mai mari în schimbul siguranței investițiilor.

Ultimele 5 țări din lume - Yemen

   A doua în topul celor mai slabe economii este Siria. Din cauza dictatorului Bashar al-Assad, care a aprobat atacurile militare asupra locuitorilor, economia a scăzut cu 6 procente. De fapt, Siria o duce așa de rău, încât FMI nici nu a putut furniza date statistice curente. Inflația a crescut cu peste 20%.

Ultimele 5 țări din lume - Siria

   Pe locul trei se află Sudan. Acest stat se află de mulți ani pe lista celor mai corupte țări, făcându-și loc în topul celor mai slabe economii ale lumii, după ce și-a pierdut provinciile din sudul tarii, în urma războiului civil.

Ultimele 5 țări din lume - Sudan

   Pe următorul loc se află Pakistan, unde rata sărăciei ajunge la aproape 50%, pe măsura ce populația continuă să crească anual cu 1,8%. Pe lângă foarte multe alte probleme interne, Pakistan reușește cu dificultate să atragă investitori.

Ultimele 5 țări din lume - Pakistan

   Din top 5 al celor mai slabe economii globale face parte și Jamaica, care se chinuie să-și redreseze economia, concentrată mai mult pe turism și exportul de bauxită. Economia țării arată un deficit de cont curent foarte mare. FMI consideră că economia jamaicană va crește cu mai puțin de 2% în următorii cinci ani din cauza datoriilor guvernamentale de peste 120% din PIB.

Ultimele 5 țări din lume - Jamaica

   Pentru întocmirea acestui clasament s-au folosit date statistice furnizate de Fondul Monetar International (FMI) și CIA World Factbook. S-a folosit media pe trei ani a Produsului Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor.

   Cele mai proaste rezultate le-au avut țările cu venituri mici pe cap de locuitor, cu o populație în creștere și o inflație ridicată. Lista nu este însă completă, deoarece pentru anumite țări, cum ar fi Coreea de Nord, nu există date statistice credibile, dar majoritatea o încadrează tot în ultimele 5 țări din lume.

Ultimele 5 țări din lume - Coreea de Nord