Coreea de Sud este recunoscută în domeniul tehnologiei, însă acum această țară se mândrește că are 100% Internet, adică în toate casele există Internet de mare viteză.

   Potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (Organization for Economic Cooperation and Development – OECD), la sfârșitul anului trecut rata de penetrare a net-ului a trecut de 100,6%, față de 89,9% în urmă cu un an. Asta nu înseamnă că în Coreea de Sud sunt mai mulți utilizatori de Internet decât oameni. Organizația respectivă măsoară gradul de folosire al tehnologiei și generează un punctaj (scor).

Internet - Coreea de Sud

   Coreenii din sud sunt primii care trec peste pragul de 100% internet. Se apropie cu pași repezi Suedia (98%), Finlanda (88%) și Japonia (82%). Media publicată de OECD, care include 34 de state membre, printre care se numără și SUA, Germania și Marea Britanie, dar fără România, este de doar 54,3%.

   Telefoanele mobile sunt poate cheia acestui punctaj foarte mare obținut de către Coreea de Sud, în special smartphone-urile sunt utilizate cu mult peste 50 la sută din populație, ceea ce înseamnă că aproape 27 de milioane de oameni dețin acest tip de dispozitiv mobil. LTE (Long Term Evolution) este un standard pentru comunicații de date fără fir de mare viteză pentru telefoane mobile și terminale de date și se bazează pe GSM/EDGE și UMTS/HSPA, tehnologii de rețea care cresc capacitatea și viteza de ajutorul unor tehnici noi de modulație. De asemenea, aplicația de mesagerie KakaoTalk, cu o rată de instalare de 90%, este în plină expansiune, oferind o platformă de calitate pentru serviciile de Internet mobil din Coreea de Sud.

100% Internet - Coreea de Sud

   În România, la sfârșitul anului 2010, erau 7,8 milioane de conexiuni la Internet, dintre care 4 milioane broadband, adică conexiuni permanente la Internet de mare viteză (minim 128kb/sec).

  Potrivit raportului Akamai din luna ianuarie 2011, orașele Constanța, Iași și Timișoara sunt primele în topul localităților cu cel mai bun net.

                                                                                Sursă: thenextweb.com și altele