YouTube face viața grea utilizatorilor care au postat comentarii negative și răutăcioase la imaginile vizionate și s-au ascuns în spatele anonimatului. Site-ul de videouri începe să ceară utilizatorilor numele complet atunci când fac comentarii și descărca videoclipuri. În locul unui pseudonim sau alias, compania YouTube dorește numele complet al utilizatorului, asociat cu imaginea folosită pe contul lui Google+. Această măsura va preveni probabil comentariile agresive și pripite.

Comentarii la YouTube - Google-YouTube

   „Vă oferim posibilitatea să vă schimbați modul de apariție pe YouTube, cu opțiunea de a utiliza profilul dvs. Google+”, a comentat compania pe blogul său. „Identitatea Google s-a dovedit populară cu noii utilizatori YouTube, de când am oferit-o în luna martie, astfel încât acum o extindem pentru utilizatorii existenți.”

   „Vă vom ajuta să vedeți datele personale înregistrate de YouTube înainte de a începe să afișam numele complet”, se precizează într-un mesaj. „Și dacă vă răzgândiți aveți posibilitatea să reveniți la numele dumneavoastră de utilizator.” Vestea vine la o lună după ce un dezvoltator de la YouTube a anunțat într-o conferință că site-ul va fi supus unor modificări pentru a preveni agresiunea în secțiunea cu comentarii.

Comentarii YouTube

   „Poate ai postat (publicat) câteva lucruri de felul – te iubesc Biebs! Comentarii? – pe care nu le putem asocia cu modul public”, au mai spus cei de la YouTube. „Dacă dați clic pe Review my content (adică pe examinarea profilul propriu), puteți vedea pentru fiecare video în parte comentariul făcut sau lista de redare postată și apoi să decideți dacă doriți să le asociați cu numele complet, înainte de a face modificarea.”

   Nu credeți că această măsură va determina oamenii să se gândească de două ori înainte de a face un comentariu agresiv, de dragoste sau dureros? Comentați, comentați, comentați pe YouTube…

Sursă: Mashable