Bărbații simt nevoia de a dormi după sex, deoarece creierul masculin este proiectat pentru a se opri după acel moment, susțin oamenii de știință. Ei au scanat creierul bărbaților înainte și în timpul orgasmului și au constatat închiderea cortexului cerebral – sau zona de „gândire”. După aceea, creierul dezactivează dorința sexuală producând un val de substanțe chimice, cum ar fi oxitocina și serotonina, care induc un efect de somn, spun cercetătorii.

Bărbații și somnolența 2

   Neurologul Serge Stoleru (fost nea Sergiu când profesa în Romania), care conduce un grup francez de la Medical Research Council INSERM, a declarat: „Aceste experimente ne oferă primele indicii cu privire la ceea ce se întâmpla în creier în timpul orgasmului. După ce bărbații au un orgasm, de obicei, aceștia se confruntă cu o perioadă refractară și sunt predispuși la somn. Pentru femei se pare că nu este la fel. Ele nu au o astfel de perioadă puternic refractară și li se poate cere mai mult atunci când partenerii lor doresc.”

   Una dintre substanțele chimice care se eliberează este de prolactina, care este legată de sentimentul de satisfacție sexuală. Studii anterioare au descoperit că bărbații care au un deficit de prolactină sunt mai puțin obosiți după aceea. Dr. Stoleru, care a publicat cercetarea în revista Neuroscience and Biobehavioral Reviews, a mai spus: „Creierul uman este implicat în toate etapele succesive ale comportamentului sexual.” (CE DESCOPERIRE EPOCALĂ!). Aceasta poate fi o ușurare pentru unele femei să știe că există o explicație biologică pentru efectul de somnolență, chiar dacă se simt frustrate că partenerii lor moțăie.

Bărbații și somnolența 1

   La începutul acestui an, psihologii de la Universitatea Michigan din SUA au arătat că femeile ale căror parteneri cad în starea de somnolență se simt nesigure și lipsite de afecțiune. Alte studii au sugerat, de asemenea, că bărbații nu au nicio vină pentru că doresc să ia o pauză bine meritată după sex.

   Toate studiile arată că mai toți bărbații se simt mai relaxați imediat după sex. 80% dintre bărbați au spus că adorm fără probleme după ce fac dragoste, comparativ cu doar 46% dintre femei. Au fost intervievați peste 10.000 de adulți de către organizatorii Salonului de vitalitate și sănătate, cea mai mare expoziție de frumusețe din Europa. Studiul a constatat, de asemenea, că 48% dintre bărbați au adormit în timpul actului în sine. În timp ce oamenii de știință „salvează” bărbații care adorm imediat după orgasm, se pare că alte cercetări recente arată că destui de mulți  bărbați ațipesc înainte de a ajunge la punctul culminant.

Sursă: Daily Mail Reporter