Se pare că bărbații preferă într-adevăr doamnele îmbrăcate în roșu. Un nou studiu, realizat în luna februarie a acestui an, a descoperit că bărbații sunt mai atrași de femeile care poartă roșu în comparație cu alte culori, deoarece ei cred că acestea sunt mai puțin susceptibile de a-i respinge.

   Psihologii din spatele cercetării susțin că roșul transmite mesaje subtile, dar puternice, despre cât de receptivă este o femeie la avansuri romantice și, astfel, bărbaților li se pare mai atrăgătoare.

   Aceste remarci ar putea explica de ce femeile în rochii roșii au devenit astfel o imagine provocatoare, în cultura modernă, inspirându-l pe Chris de Burgh în anul 1986 să compună cântecul de dragoste „The Lady in Red”.

Roșu

   Cercetătorii au descoperit că bărbații cărora le-au fost prezentate fotografii cu femei care poartă o cămașă roșie, le-au găsit mult mai atractive față de atunci când le-au văzut purtând aceleași haine, dar de culoare verde sau albă.

   Studiul, care a testat 96 de bărbați din Statele Unite și Austria a constatat că bărbății au simțit că femeile ar răspunde pozitiv la avansurile lor.

Roșu 2Roșu 3

   Adam Pazda, un psiholog de la Universitatea din Rochester (statul New York), care a condus cercetarea, împreună cu colegii de la Universitatea din Innsbruck, a declarat că răspunsul poate fi găsit în evoluția umană: animalele de sex feminin, cum ar fi babuinii, afișează pete luminoase de culoare roșie pe piele pentru a indica că sunt gata să se împerecheze. El a concluzionat: „Ni se pare fascinant că doar schimbarea culorii de la cămașa unei femeie poate avea o influentă puternică asupra modul în care ea este percepută de bărbați. Este posibil ca femeile să poarte haine cu mult roșu atunci când sunt interesate de întâlnirile sexuale. Noi investigăm în prezent această posibilitate; și dovezile preliminare sugerează că acest lucru se întâmplă într-adevăr.”

Roșu 1

   Studiul, care este publicat în Jurnalul de Psihologie Socială Experimentală, a folosit trei grupuri de bărbați pentru a evalua atractivitatea unei femei (tânără, moderat atractivă, cu părul șaten) în trei experimente separate. Cercetătorii au arătat fotografii identice de femei care au purtat succesiv bluze de culoare albă, roșu sau verde.

   Dr. Pazda a adăugat: „Din punct de vedere pragmatic, rezultatele noastre sugerează că femeile ar trebui să poarte haine roșii. Mai mult, în general, constatarea noastră că femeile care poartă roșu sunt mai atractive din punct de vedere sexual, va fi probabil de interes considerabil pentru designeri de modă, marketing și publicitate.”

 Sursă: The Telegraph