Un studiu recent ne plasează în fruntea Europei la capitolul navigare pe Internet. Putem spune că românii sunt aproape campioni!

Românii sunt aproape campioni

   Potrivit studiului Mediascope Europe, făcut public de IAB România, românii petrec în medie pe săptămână 18,6 ore online, Internetul câștigând din ce în ce mai mult teren în preferințele populației din țara noastră, care continuă însă să se uite foarte mult și la televizor: tot în medie, 21,6 ore săptămânal, adică 3 ore pe zi. Media europeană pentru privitul la televizor este de 14,1 ore, iar cea din regiunea noastră este de 16,1 ore, potrivit Mediafax.

   Timpul petrecut online de români diferă în funcție de echipamentul folosit: 18,3 ore online pentru cei care folosesc computerul, comparativ cu 12,4 ore pentru cei care folosesc telefonul mobil sau alte dispozitive mobile.

   Tinerii, cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani, sunt campioni fără egal la timpul petrecut online pe toate tipurile de dispozitive (computere, laptopuri, telefoane, tablete etc). De altfel, 75% din „heavy userii” de pe Internet provin din acest interval de vârstă.

   Tot potrivit Mediascope Europe, în România sunt circa 7,2 milioane de utilizatori de Internet (dintr-o populație adultă estimată acum la 18,7 milioane de persoane). Astfel, 39% dintre români sunt online, dar nu ne comparăm nici pe departe cu media din Uniunea Europeană, de 65%.