Oare unde se simt femeile în siguranță? Egalitatea între bărbați și femei progresează încet în întreaga lume, dar o problemă tulburătoare rămâne de nerezolvat – siguranța pentru femei. Chiar și în lumea dezvoltată, segmente mari ale populației feminine nu se simt în siguranță pentru a ieși în propriile comunități pe timp de noapte. Un sondaj nou, lansat de Gallup, arată că cele mai puțin sigure țări din lume pentru ambele sexe sunt țările din zona Orientul Mijlociu, Europa de Est și Africa. În aceste țări bărbații și femeile au, în general, aceeași percepție despre securitatea lor, deși femeile se simt aproape întotdeauna că nu sunt în siguranță.

   Multe țări par să aibă probleme reale cu violența împotriva femeilor, iar violurile raportate pe cap de locuitor sunt printre cele mai ridicate din lume. Trei dintre țările care figurează pe lista următoare, inclusiv țara de locul întâi – Noua Zeelandă – au cele mai grave rate de violuri raportate pe cap de locuitor. Este clar că violul și alte forme de  violență împotriva femeilor – inclusiv violența domestică – sunt încă o problemă în aceste țări și nu numai.

  Două dintre țările din listă, Algeria și Albania, sunt considerate țări mai puțin dezvoltate. Cu toate acestea, violența împotriva femeilor în aceste țări, după o documentare temeinică, nu este percepută nicidecum la un nivel ridicat.

   Sondajul Gallup s-a efectuat în 143 țări. Raportul final a identificat primele 10 țări în care femeile se simt mai în siguranță decât bărbații și, de asemenea, dacă femeile se simt în mai puțină siguranță decât bărbații atunci când merg pe jos singure, pe timp de noapte.

Loc Țară Femeile se simt mai în siguranță decât bărbații (%) Femeile se simt în siguranță noaptea (%) Bărbații se simt în siguranță noaptea (%)
 1 Noua Zeelandă 35 50 85
 2 Algeria 34 32 66
 3 Malta 34 48 82
 4 Cipru 28 57 85
 5 Italia 28 48 68
 6 Albania 27 54 81
 7 Australia 27 51 78
 8 S.U.A. 27 62 89
 9 Franța 27 51 78
10 Finlanda 26 66 92

Femeile în siguranță

Sursă: https://247wallst.com/ (24/7 Wall St. Insighful Analysis and Commentary)