Gigantul Google a prezentat acum puțin timp un dispozitiv nou și revoluționar pe care l-a numit ochelari Google (Google glasses). Pe suprafața ochelarilor se distribuie imagini de pe internet, permițând purtătorilor să fie cu un ochi pe elemente noi, importante, cum ar fi emailuri, tweet-uri și actualizări pe Facebook, dar, de asemenea, permițându-le să trimită imaginile pe care le văd celor cu care sunt conectați online.

Ochelari Google - Sergey Brin     Ochelari Google

   Dispozitivul este impresionant și a fost prezentat de către co-fondatorul Google Sergey Brin la conferința anuală a companiei în SUA. „A fost un fel de idee trăsnită care a devenit realitate”, a spus Brin despre ochelari în timpul prezentării sale la conferință. Ochelarii sunt foarte simplu de utilizat și sunt o soluție eliberatoare pentru cei care nu mai doresc să fie sclavii dispozitivelor actuale (smartphone sau laptop). Brin a dezvăluit că el poartă o pereche prototip de ochelari Google zilnic și o echipa de experți Tech încă lucrează la perfecționarea dispozitivului. „Mă aștept ca în trei sau patru ani, oamenii care utilizează un telefon mobil să nu mai privească în jos către acesta și să devină un lucru obișnuit să poarte ochelarii”, a spus Steve Lee – Google Product Manager. Google admite însă că ochelarii nu vor deveni un dispozitiv principal pentru citirea emailuri și navigarea pe web. „Dar, dacă doriți să vedeți un mesaj text sau o imagine rapid, aceste lucruri se fac foarte ușor și hands-free”, a spus Brin.

   Viteza de lucru este cheia ochelarilor de sticlă, care sunt concepuți pentru a găsi informații atât de repede, încât să pară că deja erau cunoscute. „Dar chiar cu acest dispozitiv revoluționar, care ne arată lumea în fața ochilor, accesul rapid la informație rămâne prioritar.”

      Ochelari Google 3      Ochelari Google 2      Ochelari Google 1

   Notă personală: în România o să fie folosiți de toți șmecherii când sunt la volan. Va trebui modificat Codul Rutier în acest sens.

   Microsoft își patentează produsul propriu. Detalii la Daily Mail.co.uk.