Consumul de carne în lume poate fi ilustrat prin graficele următoare care arată producția de carne la nivel mondial, pe baza datelor de la organizații mondiale, cum ar fi Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Gallup.

Producția de carne în întreaga lume

Consumul de carne - Producția de carne în lume

   Marile companii producătoare de carne sunt în expansiune datorită fuziunilor și achizițiilor și se extind în alte țări, diversificându-și speciile de animale. Astăzi există zece producători mari de carne pe glob, din care patru sunt din SUA: Cargill, Tyson, Smithfield și Hormel Foods, cu vânzări fabuloase pe an.

Clasamentul primilor zece producători internaționali de carne

Consumul de carne - Cei mai mari producători de carne

   La nivel global, aproximativ 70% din terenul arabil este acum folosit pentru a cultiva hrană pentru animale, ci nu pentru oameni. Atunci cum se duce lupta împotriva foametei și sărăciei? Mai ales că fermierii individuali sunt înghițiți zilnic, cu terenuri cu tot, de către corporațiile uriașe, aflate într-o competiție continuă. Și metodele lor industrializate conduc la o utilizare excesivă de substanțe chimice, dăunătoare pentru producțiile agricole și implicit pentru animale. De asemenea, animalele sunt umflate din plin cu hormoni de creștere, care au consecințe teribile asupra sănătății consumatorilor prin consumul de carne.

   Motivul principal pentru care carnea de pui (pasăre) este atât de populară este prețul. Producerea puilor este mai ieftină decât producția de alte tipuri de carne, deoarece hrana lor este mult mai ieftină decât a altor animale și, de asemenea, există doar câteva limitări religioase sau culturale la nivel mondial pentru a mânca carne de pui. În anul 2011, s-a estimat că 58 de miliarde de pui au fost sacrificați în lume, comparativ cu aproximativ 1,3 miliarde de porci și peste 300 de milioane de vite.

Animale sacrificate anual, în lume, pentru carne

Consumul de carne - Animale sacrificate anual

   În anul 2012, cele mai mari consumatoare de carne de pui (în kg, per persoană, anual) au fost următoarele țări :

  1. Australia – 50,5
  2. Statele Unite ale Americii – 50,1
  3. Brazilia – 38,5
  4. Africa de Sud – 37,8
  5. Rusia – 25,3
  6. Țările UE – 23,6
  7. China – 14,0
  8. India – 2,4

   Iată care sunt și cei mai mari producători de carne de porc din lume:

Consumul de carne - Producători de carne de porc

   Din punct de vedere material, la nivel de gospodărie medie, Germania este prima, cheltuind în jur de 10% din întregul venit anual pentru produse alimentare. Prin comparație, cheltuielile erau de aproximativ 30% cu trei decenii în urmă.